Нещодавні дослідження також показали, що широкий формат є багатообіцяючим: 75% друкарень з регіону Middle East бачать розширення у цьому секторі. Не випадково місцем проведення виставки FESPA Middle East 2024 був обраний Дубай.

Близький Схід став популярним туристичним напрямом, що приносить нові прибутки компаніям. Місцеві друкарні можуть отримати вигоду з туристичного ринку за допомогою багатьох додатків, вкл., наприклад, друкований декор інтер’єру для торговельних та готельних приміщень, а також комерційні та навігаційні вивіски.

Заходи, особливо в ОАЕ, Саудівській Аравії та Катарі, відкривають дедалі ширші можливості для друкарень та виробників вивісок. Від популярних спортивних заходів, таких як «Формула-1» та чемпіонат світу з футболу до глобальних виставок та музичних фестивалів, Близький Схід швидко стає популярним місцем для організаторів заходів, яким потрібна підтримка в галузі навігації та рекламних додатків. Не дивно, що сталий розвиток грає дедалі важливішу роль у формуванні ринкового попиту та виробничих процесів на Близькому Сході.

Оскільки регіональні друкарні стикаються з наслідками зростання витрат на енергію та матеріали, дуже важливо оптимізувати виробництво та впровадити екологічно безпечні процеси. Базіль Касім, регіональний менеджер FESPA зазначає, що велика кількість експонентів FESPA Middle East представили на виставці екологічно чисті рішення. «Одна з основних цілей FESPA — надати друкарням глобальний доступ до ресурсів, які допоможуть їм на шляху більш стійкого розвитку. Виробництво та декорування одягу прискорилося завдяки зростанню електронної комерції, що перебуває на рекордно високому рівні. Очікується, що цей процвітаючий сектор і надалі прискорюватиметься, а споживачі та роздрібні продавці дедалі більше усвідомлюють переваги технологій на вимогу. Ми спостерігаємо зрушення у бік більш раціональних та автоматизованих процесів у секторі друку на текстилі, щоб заощадити енергію та ресурси, а також скоротити кількість відходів. ПЗ ще більше скорочує термін виробництва одягу на замовлення, а автоматизація спрощує складні завдання, пов’язані з виробництвом персоналізованого одягу.

Наприклад, логотипи команд, номери, кольори та змінні дані, надруковані методом прямого друку (DTG), тепер додаються плавно, без втручання людини, з використанням інтелектуальних технологій для глобального виконання».

Відвідувачі FESPA Middle East 2024 змогли познайомитися з багатьма інноваціями в галузі технологій, ПЗ, носіїв та витратних матеріалів, вкл. комплексні рішення для текстильного виробництва, верстати для трафаретного друку, матеріали, чорнила та багато іншого.

У виставці взяли участь такі бренди та регіональні дистрибутори, як BestSub Technologies, Brother, Magic Trading, Mimaki, Shanghai Mecolour Digital Technology, Signtrade, JM Textiles, які продемонстрували низку рішень для виробників одягу та компаній, що надають послуги друку текстилю.

Організатори оголосили, що виставка FESPA Middle East 2025 пройде у тому ж місці, у Дубайському виставковому центрі з 14 по 16 січня 2025 року.