Компанія оголосила про початок процесу консультацій щодо можливого закриття Sappi Lanaken Mill у жовтні 2023 року. Тепер, після завершення цього процесу, Sappi погодила соціальний план для співробітників і підтвердила, що виробництво паперу завершилося в грудні 2023 року. Закриття локацвї має бути завершено впродовж другого календарного кварталу 2024 року. Подробиці щодо фінансового впливу після врахування всіх елементів закриття буде надано під час оголошення фінансових результатів за перший квартал.

«Стратегічний фокус Sappi включає зменшення впливу в сегменті поліграфії при одночасному розширенні присутності в сегментах паковання, спеціальних паперів, целюлозі та біоматеріалів, — йдеться в заяві компанії. —- Sappi Europe зосереджена на створенні стабільно стійкої компанії. Це потребує оцінки майбутнього всіх аспектів бізнесу на основі динаміки ринку та сегментів ринку, які, на думку Sappi, будуть найсильнішими в майбутньому».

Компанія продовжить обслуговувати ринок поліграфії, але пріоритетом європейського бізнесу буде розвиток сегментів паковання та спеціалізованих виробів, зокрема гнучкого паковання, функціонального паперу, самоклейних матеріалів, включаючи пергамін, , а також напрямку сублімаційного друку . Розпочато перенесення виробництва на інші підприємства Sappi, що підвищує завантаження потужностей, і збоїв у роботі клієнтів не буде.

Sappi Lanaken Mill — це інтегрована целюлозно-паперова фабрика, розташована в Бельгії із виробничою потужністю 165 000 тонн целюлози на рік, на якій працював 581 робітник, й яка використовувалася для виробництва 530 000 тонн крейдованого бездеревного паперу на рік, що в основному продавався на європейському ринку друку.