Функціональний папір Seal Light Gloss має покриття на зворотному боці, що забезпечує термозварювання. Його глянсова поверхня призначена для отримання високоякісних результатів друку, матеріал також забезпечує природний вигляд і приємне відчуття дизайну паковання. Через відсутність бар’єрних властивостей його, очевидно, можна легко переробити у потоці паперових відходів. Цей дизайн має на меті скоротити використання пластику у вторинному пакованні для таких продуктів, як кондитерські вироби, або в первинному пакованні для продуктів, які не потребують бар’єру. Seal Light Gloss доступний у щільностях 54 г/м² і 74 г/м².

Тим часом папір Guard MH доступний у варіантах Natural, Silk і Gloss, усі вони сумісні з потоком паперових відходів. Згідно з результатами випробувань KIT 12, як варіант Natural, так і Gloss забезпечують інтегровану стійкість до водяної пари, мінеральних масел і жиру. Кожен варіант застосовний як до харчових, так і до нехарчових продуктів, з різними поверхнями на верхній стороні, починаючи від натуральної матової до високоякісної глянсової, що забезпечує гнучкість відповідно до іміджу бренду.

Варіант Natural доступний у щільності 60 г/м², 70 г/м² і 90 г/м², тоді як варіанти Silk і Gloss — у щільності 75 г/м², 85 г/м² і 100 г/м².

Як папір Seal Light Gloss, так і папір Guard MH виробляється на найсучаснішій лінії нанесення бар’єрного покриття Sappi на фабриці Альфельд у Німеччині. Для виготовлення паперу використовується нова машина для бар’єрного покриття, яку компанія ввела в експлуатацію навесні 2023 року.

«Тема сталого розвитку є надзвичайно важливим пріоритетом для нас як виробника паперу, — каже Рене Келер, директор відділу рішень для паперу та паковання Sappi Europe. — З двома новими функціональними паперами ми підтримуємо клієнтів у їхніх зусиллях використовувати папір на паперовій основі, який можна переробити, замість паковання, що не підлягає переробці.

На додаток до Seal Light Gloss і Guard MH, наразі розробляються інші види паперу для спеціальних застосувань, які принесуть користь як споживачам, так і виробникам фірмових товарів. Незабаром ми представимо їх на ринку».