Він ідеально підходить для налаштування та персоналізації продукту й поєднує комбінацію оновлених технологій, які дають змогу користувачам друкувати яскраву деталізовану графіку та текст безпосередньо на різноманітних тривимірних об’єктах швидше, ніж будь-коли раніше. MO-240 оснащений двома нещодавно розробленими великими друкувальними голівками, розташованими в шаховому порядку, новою, більш потужною УФ-світлодіодною лампою та технологією управління нанесенням крапель, оптимізованою для високошвидкісного виведення – комбінація, яка дає змогу пристрою досягати продуктивності 2,07 м²/год. в стандартному режимі.

Продуктивність при застосуванні друку білим чорнилом також була покращена приблизно вдвічі порівняно з попередніми моделями.

Крім того, спеціально розроблені чорнила ECO-UV 5 (EUV5) MO-240 потребують ще менше часу для висихання, забезпечуючи відтворення дрібних символів та тонкого тексту з високою чіткістю. MO-240 має область друку 60,96x45,72 см й здійснює прямий друк на тривимірних об’єктах завт. 20,3 см. Цей великий простір для друку дає змогу друкувати на предметах різного розміру та форми.

Також доступний додатковий модуль Rotary Rack 2, який спрощує друк на пляшках, колбах та інших циліндричних предметах діаметром 10-121 мм.

Набір чорнил Roland DG EUV5 включає помаранчевий і червоний на додаток до CMYK, білого та глянсового лаку. Завдяки управлінню помаранчевим і червоним як тріадними кольорами колірна гамма розширюється приблизно на 20% порівняно з друком CMYK, що забезпечує чудове відтворення кольорів і точність.

Глянсовий лак дозволяє користувачам легко створювати преміальні глянсові або матові покриття та додавати унікальні текстурні та розмірні ефекти, включаючи імітацію тиснення.

Чорнилами EUV5 можна друкувати на різноманітних м’яких і твердих матеріалах, включаючи пластик, папір, шкіру, дерево. Під час друку на склі та металі користувачі можуть використовувати грунтовку для забезпечення оптимальної адгезії. Неперевершена універсальність принтера MO-240 робить його ідеальним для друку на широкому діапазоні об’єктів: чохли для смартфонів, індивідуальні рекламні товари, шкіряні сумки, пляшки, нагороди, електронні пристрої, панелі управління, мембранні перемикачі тощо.

Roland MO-240 дуже зручний для використання. повнокольорова сенсорна панель робить роботу принтера інтуїтивно зрозумілою, забезпечуючи швидкий доступ до налаштувань друку та функцій обслуговування.

Нові функції автоматичного очищення підтримують друкувальну голівку в доброму стані, допомагаючи забезпечити постійну якість друку день у день. Крім того, MO-240 постачається з професійним ПЗ RIP VersaWorks® 6, яке оптимізує робочий процес користувача, забезпечуючи точну, високошвидкісну обробку файлів PDF, EPS і PS, а також автоматичне генерування білих, глянсових і файлів одним натисканням кнопки. «Завдяки підвищеній продуктивності та здатності друкувати графіку та текст високої чіткості на такій великій кількості об’єктів MO-240 є оптимальним рішення для невеликих партій різноманітних продуктів, — сказав менеджер із продукції настільних УФ-принтерів Roland DGA Дейв Хоукс. — Незалежно від того, чи відбувається друк безпосередньо на продуктах для промислового застосування, чи пропозиції є кастомізованими, цей інноваційний пристрій виконає роботу ефективно та результативно, надаючи власнику перевагу над конкурентами».

Користувачі MO-240 також мають доступ до Roland DG Connect, додатку для моніторингу машини, який допомагає отримати детальне розуміння процесу друку, а також підтримує роботу пристрою з оптимальною продуктивністю. Крім того, нещодавно до набору Roland DG Connect було додано нове хмарне ПЗ – PrintAutoMate, яке пропонує розширені переваги клієнтам, що персоналізують різноманітні повторювані елементи. PrintAutoMate, доступний за передплатою Premium на Roland DG Connect, значно покращує ефективність роботи, усуваючи потребу виконувати завдання вручну, як-от розміщувати кілька наборів даних для друку за допомогою ПЗ для проєктування, упорядковувати елементи, які потрібно надрукувати, за попередньо визначеними пристроями, вирішувати порядок і час друку, а також моніторингу процедур.

За допомогою PrintAutoMate можна автоматично призначати завдання друку кільком операторам і надсилати дані друку на VersaWorks 6 RIP лише одним клацанням миші.