Компанія також випустила численні нові продукти, в т.ч. спрямовані на підтримку екологічного паковання та дотримання нормативних вимог, і багато з яких були продемонстровані на деяких з найважливіших виставок галузі.

Торстен Креллер, президент Actega, прокоментував: «Оскільки наш бізнес залишається твердо зосередженим на інноваціях, які підтримують покращену стійкість у друкарській та пакувальній галузях, ми продовжили досягати багатьох важливих віх цього року. Насправді до початку Нового року залишилося лише 12 місяців, поки ми досягнемо нашої мети стати бізнесом із нейтральним викидом вуглецю до 2025 р., тому ми впевнені, що наступний рік продемонструє подальший прогрес у досягненні цієї мети.

«Звичайно, Actega також відома своїми інноваційними продуктами, тому в 2023 р. до нашого портфоліо додалися нові чорнила, лаки, покриття та технології. Завдяки інвестиціям у наше виробництво та науково-дослідницькі можливості цього року ми впевнені, що 2024 р. принесе ще більше захоплюючих нових продуктів, які дадуть змогу нашим клієнтам відповідати галузевим нормам, підвищити стійкість їхньої продукції, а також запропонувати брендам високу якість пакування.

У квітні Actega підтвердила інвестиції в розмірі $5 млн у свій завод у Нью-Джерсі. Інвестиції фінансують численні розробки на території США. Компанія також планує відкрити новий великий завод у Кінгс-Маунтін (Північна Кароліна). Цей об’єкт займатиме ділянку площею 22 110 м², що вдвічі більше, ніж чотири локації Actega в Північній Америці разом узяті.

У жовтні Actega оголосила про об’єднання трьох своїх бразильських заводів у новий об’єкт площею 22 500 м² в Арасарігуамі (Сан-Паулу). Ці сучасне виробництво та науково-дослідний центр є результатом великих інвестицій у розмірі 7 млн за останні роки. У 2023 р. Actega зосередилася на стратегічних інвестиціях у нові об’єкти по всьому світу, включаючи нещодавно побудований лабораторний корпус у Седані (Франція).

Одним із екологічних рішень Actega, яке привернуло увагу в 2023 році, був Ecoleaf на Labelexpo Europe. Відвідувачі виставки побачили цю новаторську технологію металізації в прямому ефірі. Компанія також повідомила, що тепер вона працює на швидшій швидкості виробництва, що дає змогу друкарням і конвертерам, які виготовляють етикетки для FMCG, використовувати переваги металізації Ecoleaf за вимогою.

Харальд Джаспер, керуючий директор Actega Metal Print, прокоментував: «Останні досягнення, підтверджені на Labelexpo, дали ринку деякі важливі оновлення щодо технології, але я думаю, що найважливіші повідомлення, якими поділилися під час виставки, надійшли від наших клієнтів. Представники цих інноваційних компаній розповіли про те, як Ecoleaf вже приносить користь їхньому бізнесу та викликає велике захоплення їхніх власних клієнтів.

З огляду на 2024 р. ми очікуємо, що впровадження цієї новаторської технології прискориться. Завдяки більш високим швидкостям ще більше компаній і брендів прагнуть скористатися можливістю виділити свою продукцію за допомогою високоякісних і більш стійких процесів металізації».

Ще одним новаторським рішенням, спрямованим на покращення сталого розвитку в галузі, є екологічно чиста оздоблювальна технологія Signite від Actega. Компанія оголосила про підписання угоди про співпрацю з Makro Labeling для прискорення розробки та постачання машин для нанесення оздоблення на контейнери.

«Зайве говорити, що незважаючи на всі виклики та складні економічні та ринкові події, це був насичений подіями та надзвичайно позитивний рік для Actega. Залишається лише привітати всіх з Новим роком! На додаток до цілорічної підтримки та послуг, які ми пропонуємо, ми відраховуємо дні до зустрічі з вами на drupa, Labelexpo Americas та інших заходах. 2024 рік обіцяє бути ще одним чудовим роком, і ми сподіваємося, що він буде успішним для всіх наших клієнтів, партнерів, потенційних клієнтів і колег», — підсумував Креллер.