На інтегрованому целюлозно-картонному заводі Husum у Швеції завершено проєкт із розширення потужностей з виробництва тарного картону. Завдяки модернізації картоноробної машини 1 (BM1) річна потужність виробництва тарного картону (FBB) буде збільшена на 200 000 тонн до 600 000 тонн.

Це зробить BM1 найбільшою та найсучаснішою картоноробною машиною в Європі та ще більше зміцнить позиції Metsä Board як провідного європейського постачальника тарних картонів. Розширення потужностей з виробництва коробок є відповіддю на зростаючий попит на пакувальні матеріали з відновлюваних ресурсів.

Розширення потужності реалізується через збільшення довжини картоноробної машини та збільшення потужності сушіння. Розширення машини є лише частиною широкомасштабного проєкту. Удосконалення також були зроблені в інших частинах машини, щоб покращити працездатність і стабільність якості.

Машину для нанесення покриття поза машиною було модернізовано для супроводу вищих швидкостей. Водночас логістика транспортування великих рулонів на місці між машиною для нанесення покриттів, лінією екструзійного покриття та намотувачем тепер повністю автоматизована. Очікується, що повної виробничої потужністі буде досягнуто до кінця 2025 року.

Додаткові потужності працюватимуть в основному на ринки Північної Америки та Європи, де, як очікується, продовжиться зростання попиту на преміальний легкий картон Metsä Board. Husum BM1 виробляє картони преміум-класу з базовою щвльністю 175–355 г/м² для пакування сухих харчових продуктів і заморожених продуктів, шоколаду, кондитерських виробів, фармацевтичних і медичних товарів, косметичних засобів, а також для обслуговування індустрії громадського харчування.