Нові Metalvac Seal і Metalvac Barrier WV є результатом інноваційної роботи, заснованої на досвіді Lecta у прямій високовакуумній металізації, нанесенні покриттів і пошуку відповідних компонентів для досягнення бажаних функціональних можливостей. Обидва продукти мають характеристики, придатні для конкретних застосувань гнучкого паковнаня, і в обох випадках вони придатні для вторинної переробки і, отже, більш екологічні.

Metalvac Seal: функціональний металізований папір із властивостями термозварювання на звороті. Підходить для картонного та гнучкого пакування (флоупак, саше, конверти чи обгортки) для непродовольчих товарів (колекційних карток, наліпок, іграшок, готельних приналежностей тощо) та харчових продуктів, для яких не потрібен спеціальний бар’єрний захист.

Блискуча металізована сторона підходить для офсетного друку (звичайного та УФ-друку), флексографії (УФ-друку, на основі розчинників та на водній основі) та глибокого друку. Metalvac Barrier WV: функціональний металізований папір із властивостями термозварювання та захисту від водяної пари, світла та певного рівня жиру. Підходить для гнучкого паковання (флоупак, саше, обгортки, кришки тощо) як для нехарчових, так і для харчових продуктів (кондитерські вироби, кава, чай, порошкоподібні продукти тощо). Продукт має можливість термозварювання з металізованої внутрішньої сторони та можливість друкувати на зовнішній стороні за допомогою глибокого, флексографічного та офсетного друку.

Lecta продовжує працювати над розробкою інших інноваційних металізованих паперів, для сегменту гнучкого паковання, забезпечуючи нові функції: кисневий бар’єр або високу жиростійкість без використання фторованих елементів. Наразі ця продукція перебуває в процесі омологації та сертифікації.

Весь асортимент Metalvac виробляється відповідно до стандартів належної виробничої практики (GMP), потрібних для харчової промисловості, у відповідності до стандартів управління довкіллям ISO 14001 і EMAS, енергоефективності ISO 50001, якості ISO 9001 і стандартів охорони праці ISO 45001.

Він також доступний за запитом із сертифікатами PEFC або FSC® C011032 Chain of Custody.