Ricoh Europe офіційно оформила свої стосунки з Flora Digital, відомим виробником планшетних і широкоформатних цифрових струменевих принтерів, уклавши угоду про стратегічне партнерство. Вона буде зосереджена на розширенні та диверсифікації продуктового портфоліо Ricoh Europe за допомогою гнучких великоформатних систем для поліграфії, інтер’єрного декору та промислових ринків.

Еф де Ріддер, віце-президент групи графічних комунікацій Ricoh Europe, пояснює: «Ми прислухалися до наших клієнтів. Після позитивних відгуків і замовлень серії УФ-планшетних принтерів Ricoh, а також постійного ринкового попиту на гнучкі УФ-гібридні пристрої для вивісок і графічних додатків, ми хотіли дослідити, як технологію Ricoh можна поєднати з виробничим досвідом Flora для створення адаптивних, універсальних рішень, які відповідають сучасним вимогам ринку. Ми з нетерпінням чекаємо розширення нашої пропозиції системами, які поєднують технічні знання та досвід обох сторін для підтримки клієнтів у розвитку можливостей великого формату».

Триває робота над першим доповненням портфеля, яке буде здійснено згідно з новою угодою. Компактний планшетний гібридний принтер буде працювати на основі технології друкувальної голівки Ricoh, ПЗ ColorGate RIP і профілів ICC. Він зможе працювати з жорсткими та гнучкими носіями завш. до двох метрів на підкладках, починаючи від банерів з ПВХ і закінчуючи вініловими та жорсткими поверхнями, а технологія лінійного двигуна забезпечить незмінно високу якість друку та продуктивність.

Підтримку надаватиме професійна мережа продажів і обслуговування Ricoh у регіоні EMEA. Нові системи, розроблені спільно Ricoh і Flora, доповнять існуюче портфоліо Ricoh, яке включає планшетні УФ-принтери Ricoh Pro T7210 і Ricoh Pro TF6251, а також широкоформатні латексні принтери Ricoh Pro L5160e і Ricoh Pro L5130e.