Серед поважних гостей на церемонії закладки були Хідео Сузукі, посол Японії в Чеській Республіці, чеський сенатор Ян Папарега та Ян Шиллер, губернатор Устецького краю. Учасники приєдналися до виконавчого директора Toppan Масахіко Татевакі та заступника керівника Global Packaging Хіроші Сузукі в молитвах за безпечне будівництво заводу, який заплановано запустити наприкінці 2024 року як стратегічну базу, що задовольняє зростаючі потреби в екологічно чистих продуктах на європейському ринку.

У своїй промові під час церемонії Масахіко Татевакі сказав: «Я хотів би висловити велику вдячність усім, хто підтримав наш план щодо першої чеської локації Toppan у місті Мост. Створення європейської бази для нашого бізнесу GL Barrier було давнім бажанням. Понад 15 років тому зріс попит на прозорі бар’єрні пакувальні матеріали з Європи, і тоді почалися наші зусилля щодо створення закордонних виробництв. Наша бар’єрна плівка — це не лише екологічно чистий продукт, який можна переробити, але й при його виготовленні використано найпередовіші технології у світі. Ми дуже пишаємось і раді підтримати наших клієнтів і споживачів, надаючи продукцію з Моста на європейський ринок.

Ми лише на стартовій лінії, і будемо дуже вдячні за вашу подальшу підтримку та співпрацю. Будівництво планується завершити наприкінці 2024 року. Я з нетерпінням чекаю можливості знову всіх побачити тут на церемонії відкриття».

GL Barrier – це власний бренд бар’єрних продуктів Toppan, у центрі якого GL Film, прозора плівка, яка забезпечує бар’єрні властивості світового класу. Стабільна робота GL Film забезпечується багатошаровою структурою, що поєднує унікальний шар покриття з високоякісним шаром, нанесеним паровим напиленням. GL Barrier використовується в різноманітних галузях, включаючи харчову, медичну/фармацевтичну промисловість і промислові матеріали.