Високотехнологічний котел Valmet потужністю 56 МВт забезпечить принаймні 80% теплової потреби об’єкта та буде повністю запущений у 1 кв. 2025 року. Використовуватиметься 94 000 тонн біопалива, 30% якого надходитиме з заводу (відходи пульперу) і 70% з відходів деревини, таких як меблі та відходи знесення.

Engie Solutions буде експлуатувати котел, що дасть змогу у майбутньому встановити парову турбіну, здатну виробляти близько 10 МВт електроенергії з макс. подачею пари 65 т/год.

Проєкт було схвалено Регіональною схемою біомаси у 2022 р. та підтримується місцевою владою, вкл. €15 млн субсидії від Французької агенції з екологічного переходу (ADEME).

Нільс Флірман, керівник відділу паперу та вторинної переробки DS Smith, сказав: «Паперова фабрика Руана є центральною частиною нашої європейської діяльності та важливим виробником вторинного паперу у Франції, відіграючи ключову роль у забезпеченні гофропаковання, потрібного для заміни проблемного пластику. Як і в усіх наших операціях, реалізація широкомасштабних ініціатив зі скорочення викидів вуглекислого газу є ключовим напрямком для DS Smith, оскільки ми прагнемо досягти наших найближчих і довгострокових цілей сталого розвитку. Завдяки переходу від вугілля та встановленню нового котла, що працює на біомасі, ми забезпечимо значну економію CO2, щоб не лише допомогти нашій власній діяльності, але й діяльності наших клієнтів через їхні викиди Scope 3».**

На додаток до котла на біомасі, два нових газових котла (2 x 34 т/год. пари) доповнять резервний котельний парк, який вже складається з існуючого газового котла (34 т/год. пари). Цей проєкт вартістю майже €90 млн є однією з низки ініціатив у Європі та Північній Америці, які сприяють досягненню мети DS Smith щодо скорочення викидів парникових газів (ПГ) на 46% в абсолютному вираженні до 2030 р. порівняно з рівнем 2019 р. та досягнення чистих нульових викидів до 2050 року. DS Smith також бере участь в ініціативі Science-Based Targets (SBTi) з науково обґрунтованою метою 1,5° C відповідно до цілей Паризької угоди.

DS Smith також є учасником кампанії ООН Race to Zero. Паперова фабрика в Руані, придбана компанією DS Smith у 2019 р., заснована в 1928 році. Це була перша фабрика у Франції, яка виробляла легкий перероблений флютинг, що використовується у виробництві гофрокартону. На локації також виготовляються легкий, середній і подвійний папір для споживчих товарів і паковання для електронної комерції. Виробнича потужність підприємства становить 280 000 тонн на рік.

* Порівняно з 22/23 фінансовим роком

** Сфера 3 охоплює викиди, які не виробляються самою компанією та не є результатом діяльності активів, якими вона володіє або контролює, а від тих, за які вона опосередковано відповідає вгору та вниз по ланцюжку створення вартості.