На виставковій площі 400 м² (у виставковому комплексі в Дюссельдорфі, Німеччина) Touchpoint Sustainability представить різноманітні приклади найкращих практик та інноваційні рішення від найважливіших зацікавлених сторін для підвищення стійкості усього ланцюга доданої вартості галузі.

Точкою дотику сталого розвитку є форум drupa, де поліграфічна та паперова промисловість обговорить свою роль у сталих перетвореннях і запропонує унікальний огляд поточного стану галузі та середньо- та довгострокових розробок. Технології машинобудування та системобудування важливі в цьому контексті, особливо щодо якості, безпеки процесу під час виробництва та стійкості.

Цифровізація та ШІ відіграють ключову роль у прискоренні процесу трансформації поліграфічної та паперової промисловості. Стійкість точки дотику вирішить ці проблеми: виробники, гравці галузі, бренди та користувачі разом демонструють, як зміни можуть стати реальністю.

Перелік залучених учасників варіюється від великих галузевих компаній (Koenig & Bauer, Heidelberger Druckmaschinen, Muller Martini та Voith), до спеціалізованих стартапів, щоб представити якомога повніший зріз галузі.

Як зменшити споживання енергії та ресурсів під час виробництва? Як звести до мінімуму використання матеріалу та друкарської фарби, як усі види чорнила переробити та як запровадити екологічно чисті процеси обробки?

Подібні питання будуть представлені у зрозумілій формі з використанням різних варіантів використання. Підвищення ефективності, цифрові рішення, кліматична нейтральність і циркулярна економіка – це лише деякі з подій, які будуть висвітлені в точці взаємодії в павільйоні 14. Вони формуватимуть майбутнє глобальної друкарської та паперової промисловості.

Як спеціалізований форум Touchpoint Sustainability не буде традиційною виставковою експозицією. Він надасть загальногалузевий огляд статус-кво, викликів і можливостей глобальної тенденції сталого розвитку. Тому це буде і виставковий зал, і майданчик для діалогу.

«Drupa є провідною світовою виставкою нашої галузі. Як платформа для обміну ідеями, дискусій і передачі знань, це місце, де можна дізнатися, як стійкість, цифровізація та технологічні інновації вплинуть на майбутнє друкарської та паперової промисловості. Міжгалузеві форуми, такі як Touchpoint Sustainability, є центральними точками контакту для цього. Тому що більшої стійкості найкраще досягти, якщо ми всі разом працюємо над потрібними інноваціями», – зазначив д-р Андреас Плеске, голова комітету drupa та генеральний директор Koenig & Bauer.

На додаток до різноманітних експонатів із усього сектору друку та паперу, відвідувачі Touchpoint Sustainability можуть очікувати комплексну сценічну програму, оскільки галузь хоче обговорити свої заходи та цілі. Під час цього обміну чесні думки відвідувачів щодо стану рішень у всьому ланцюжку створення вартості у 2024 р. та перспективи на 2028 р. представлятимуть особливий інтерес для галузі та будуть систематично фіксуватися. Крім того, гравцям з інших секторів також буде запропонована платформа для сприяння співпраці, обміну та партнерства.

Спільна виставка багатьох представників індустрії та висококваліфікована програма виступів зроблять Touchpoint Sustainability центральною точкою контакту для всіх, хто цікавиться інформацією або обмінюється ідеями на тему сталого розвитку на drupa 2024. Водночас Touchpoint представить молоді таланти, які шукають відданих і орієнтованих на майбутнє роботодавців.

«Я з нетерпінням чекаю можливості представити цю важливу тему в цьому надзвичайному вимірі в контактній точці сталого розвитку для всієї поліграфічної та паперової промисловості.

VDMA та її члени добре усвідомлюють пов’язані з цим виклики, тому ми хочемо показати, скільки зусиль уже було докладено для досягнення можливих рішень, а також показати, що ще нас чекає. Концепція залучати студентів як партнерів для розмов і дискусій спрямована на те, щоб звернути увагу особливо на молодь і викликати у них захоплення нашою галуззю», – сказав Томас Шіманн, член правління VDMA Printing and Paper Technology, який відповідає за проєкт сталого розвитку точки дотику для торгової асоціації VDMA.