Андрій Венедчук за фахом програміст, за покликанням — волонтер. Він один із тих, хто завдяки своїй невеликій ініціативі суттєво допомагає українській армії. Чоловік отримує замовлення від волонтерів та військових, максимально швидко намагається виготовити деталі.

«Від ковпачків до "Старлінків", до великих корпусів для бомб. Друкую багато деталей для дронів. Це і підставки під дрони, і самі кріплення для снарядів», — пояснює волонтер Андрій Венедчук.

Друк однієї деталі може тривати від 20 хв. до півтори доби. Все залежить від параметрів та складності виготовленого елементу. Андрій Венедчук впевнений, що кожен має підтримувати військових, бо саме допомога тут і зараз пришвидшить нашу перемогу.

Ідея друкувати деталі, які допомагатимуть ЗСУ, належить волонтеру Євгену Вольнову. Він вже об’єднав сотні власників 3D-принтерів.

«Ідея створити друкарню виникла як відповідь на запит військових, яким потрібно багато виробів для дронів. Це надважливо наразі, тому всі, хто має відповідні вміння та техніку, мають долучатись до нашої армії», — пояснив керівник проєкту «ДрукАрмія» Євген Вольнов.

Волонтерів «ДрукАрмії» вже понад півтисячі. Проте цього недостатньо. Долучитися до проєкту може кожен. Потрібно лише мати 3D-принтер, бажання та трохи часу.