Три відомі індонезійські дизайнерські марки (Calla the Label, Aleza та Nadjani) використовували принтери Monna Lisa ML-16000 та Epson серії F для створення своїх колекцій модного одягу до Jakarta Fashion Week 2024, який є найбільшим щорічним тижнем моди в Індонезії. Пігментні чорнила Epson стало екологічно чистим і ефективним варіантом, що справляє менший загальний вплив на довкілля, у т.ч. завдяки більш короткому виробничому процесу, а також скороченню кількості відходів та використання води.

Завдяки цьому чорнила відповідають світовим стандартам екологічності текстильного друку та отримали сертифікат Eco Passport.

«Компанія Calla the Label вірить в екологічність моди, і ми дуже раді співпрацювати з таким технологічним лідером, як Epson, який поділяє наші переконання, — зазначила засновник Calla the Label Йєрі Афріяні.

«Як дизайнеру, мені дуже важливо мати у колекції тканини з друком з використанням екологічно чистих технологій, — доповнює її керуючий директор Aleza Діа Демона.

Надя Аматулла Нізар, засновник бренду Nadjani, також наголошує на екологічних перевагах цифрового друку.

«Використання принтерів Epson у системах текстильного виробництва дає змогу скоротити кількість відходів та знизити ефективне використання енергії. Це суттєвий внесок у зниження вуглецевого сліду та захист довкілля», — каже вона.

В індонезійській текстильній промисловості працюють близько 5 тис. великих та середніх підприємств та 500 тис. малих та мікропідприємств. У 1 кв. 2023 р. зростання інвестицій у текстильну промисловість і виробництво текстильних виробів в Індонезії склало 89,41% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досягло $4,63 млрд.