Група розробників дослідницького центру Metsä Board з фінського міста Еенекоскі розпочала роботу над цим проєктом кілька років тому. «Ми поставили собі завдання розробити міцне жорстке і одночасно легке паковання, при виробництві якого буде надано мінімальний шкідливий вплив на довкілля», – пояснює Лікка Харжу, директор з пакувальних систем Metsä Board.

Як найбільш відповідний матеріал був обраний мікрогофрокартон. Паковання складається з нижнього контейнера та окремої кришки, поверхневий шар якої — некрейдований або крейдований білий крафт-лайнер. В останньому випадку можливість нанесення на паковання високоякісного друку значно вища.

Інноваційний дизайн максимально адаптований для ефективного використання коробки у всьому циклі пакувального виробництва та для її впровадження в масове виробництво, на сучасних пакувальних лініях, без їхнього доопрацювання.

Як стверджує Харжу, нове паковання ідеально підійде для косметичних подарункових наборів, шоколаду, різних напоїв та іншої преміальної продукції. За оцінками розробників, пакувальне рішення з мікрогофрокартону, завдяки використанню значно меншої кількості матеріалу, на 50% легше за традиційні жорсткі картонні коробки. Величина «вуглецевого сліду», за їхніми розрахунками, поменшала на 59%.