Ґрунтуючись на 10 універсальних принципах і 17 цілях сталого розвитку ООН, Глобальна угода ООН втілює бачення інклюзивної та сталої економіки. Понад 21 000 компаній і організацій у понад 160 країнах вже підписали Глобальну угоду ООН. Компанія Heidelberg визначила сталість як ключову частину своєї стратегічної орієнтації та основу «довгострокового економічного успіху».

Стверджується, що бізнес-діяльність узгоджується з екологічними аспектами та чесними умовами праці. З цією метою компанія взяла на себе зобов’язання щодо кліматичної нейтральності на своїх підприємствах виробництва, розробки та продажу до 2030 року.

Пріоритет надається підвищенню енергоефективності, скороченню викидів вуглекислого газу та «значному» збільшенню частки внутрішнього виробництва електроенергії за рахунок відновлюваних джерел енергії – у вересні минулого року на заводі в Амштеттені в Австрії було введено в експлуатацію найбільшу фотоелектричну систему групи.

Будь-які залишкові викиди вуглекислого газу, яких неможливо уникнути за допомогою заходів з оптимізації, у майбутньому будуть нейтралізовані за допомогою так званих «засобів добровільної компенсації».

Приєднавшись до Глобальної угоди ООН, Heidelberg підкреслює зобов’язання узгодити свою корпоративну стратегію з 10 принципами сталого розвитку Глобальної угоди ООН щодо прав людини, трудових стандартів, захисту довкілля та боротьби з корупцією.

Генеральний директор Heidelberg д-р Людвін Монц сказав: «Ми бачимо нашу участь у Глобальній угоді ООН як логічний крок у наших зусиллях мати найменший екологічний слід у всьому ланцюжку створення вартості в нашій галузі. У минулому компанія вже активно пропагувала захист довкілля та соціальну відповідальність і буде посилювати ці зусилля, ставши частиною Глобальної угоди ООН».