«Подібні рішення є надзвичайно важкими через вплив на наших співробітників, їхні родини та громади, у яких ми працюємо, – сказав голова та генеральний директор Марк Саттон. — Ми вдячні нашим працівникам в Оранджі, Рігелвуді та Пенсаколі за значний внесок у компанію впродовж багатьох років. Ми прагнемо надавати вихідні виплати, , щоб допомогти працівникам впродовж цього часу».

Загалом скорочення торкнеться приблизно 900 посад.

Усюди, де це можливо, мета компанії полягає в тому, щоб мінімізувати вплив на співробітників, використовуючи поточні вакансії, вихід на пенсію, нормальне розставання та інші можливості в International Paper.

Закриття фабрики в Оранжі зменшить потужності компанії з виробництва тарного картону приблизно на 800 000 тонн.

Решта потужностей International Paper з виробництва тарного картону в Північній Америці включатимуть 17 заводів із річною виробничою потужністю 13 млн. тонн.

Дії в Пенсаколі та Рігелвуді зменшать обсяги виробництва целюлози IP приблизно на 500 000 тонн (300 000 тонн розпушеної целюлози та 200 000 тонн вибіленої м’якої деревини).

Система целюлозних виробництв, що залишилася, включатиме вісім заводів із річною виробничою потужністю 2,7 млн тонн.

«Ми твердо віримо в привабливі, довгострокові основи нашого бізнесу, і ці дії дедалі більше зміцнюють нашу конкурентоспроможну платформу. Наша оптимізована система підприємств із широкими можливостями забезпечує нам гнучкість для задоволення потреб клієнтів сьогодні та в майбутньому»,

— зазначив Саттон.

Компанія очікує, що підприємство в Оранжі і машина №20 у Рігельвуді припинять виробництво до кінця року.

Машина №4 у Пенсаколі вже простоює і не буде запущена знову.