Окрім збільшення потужності заводу на 40 000 тонн на рік, програма розвитку дасть змогу скоротити енергоспоживання заводу на 5% і споживання води приблизно на 40% на тонну виробленого крафтлайнера.

Картонний завод Kemi є найбільшим у світі виробником крафтлайнера з вибіленим покриттям, і його продукція використовується як лицьовий матеріал для гофропаковання по всьому світу. Програма розвитку дасть змогу збільшити річну виробничу потужність білих крафтлайнерів на заводі в Кемі до 465 000 тонн, більшість з яких продаватиметься в Європі та Північній Америці.

Програма розвитку заводу Kemi складалася з трьох частин: збільшення річної потужності виробництва білогокрафтлайнеру на 40 000 тонн, підвищення ефективності використання енергії та води та перенесення лінії виробництва небіленої целюлози на Metsä Board. 

У картонному цеху встановлено новий дисковий фільтр з більшою ефективністю, завдяки якому циркуляція води більш замкнена, що забезпечує значну економію споживання води. Нові теплоутилізаційні вежі заводу більш ефективні в уловленні відпрацьованого тепла та його повторному використанні в системі. Постачання березової целюлози для верхньої підкладки у висушеному вигляді з заводу з виробництва біопродуктів підвищить як енергетичну, так і виробничу ефективність картонної машини в майбутньому.

Для збільшення виробничих потужностей модернізовано машину для виробництва картону та оздоблення, а також вдосконалено виробництво. Приклади змін включають збільшення потужності намотувача, автоматичне переміщення рулонів машини з картонної машини на намотувач, повністю автоматизоване завантаження рулонів і новий логістичний ланцюг з портом Агіос у Кемі.

У рамках програми розвитку лінія з виробництва небіленої целюлози Metsä Fiber буде передана Metsä Board у модернізованому стані. Річна потужність виробничої лінії становитиме 180 тис. тонн хвойної целюлози, яка буде використовуватися для виробництва нижнього шару крафтлайнера Kemi.

Білий крафтлайнер, вироблений у Кемі, визнаний на ринку лідером з точки зору якості та екологічності.

«У всьому світі клієнти згадують Kemi, коли думають про високоякісний білий крафтлайнер з покриттям. Легкі та міцні крафтлайнери відіграють важливу роль у зменшенні вуглецевого сліду гофропаковання. Ці інвестиції задовольняють потреби наших клієнтів, збільшуючи доступність пакувальних матеріалів із ще кращими екологічними характеристиками», — каже Міка Йоукіо, генеральний директор Metsä Board.