Французька Riccobono Group стала найбільшою друкарнею глибокого друку в Європі після завершення поглинання німецької TSB. Ця угода стане першим випадком, коли французька поліграфічна компанія поглине німецьку.

Придбані підприємства розташовані в Менхенгладбаху, поблизу Дюссельдорфа. Угода включає Tiefdruck Schwann-Bagel (відому як TSB), H+B Finishing, Basico Finishing, ISI Storage, Garant Engineering & Purchasing і TSB Retail.

Riccobono потребувала узгодження плану реструктуризації в рамках придбання: кількість машин для глибокого друку буде скорочено з шести до чотирьох, також звільнять 78 працівників, «щоб адаптувати виробничі потужності до розвитку німецького ринку, на який припадає понад 80% бізнесу компанії», – пояснили представники Riccobono.

Плани схвалили 81% співробітників TSB. Обсяг продажів компанії склав торік близько €70 млн, у TSB працювало майже 300 співробітників.

Загальний ринок глибокого друку зазнав серйозного спаду, оскільки довжина накладів скоротилася, а деякі класичні продукти глибокого друку, такі як великі каталоги, перестали друкуватися.

Генеральний директор Riccobono Group Гійом Ріккобоно прокоментував: «Це придбання є найбільш значним розширенням Riccobono Group за межі Франції та ідеально вписується в нашу зовнішню стратегію зростання. Це дасть нам змогу закріпитися на німецькому ринку, який є найбільшим для великотиражного друку, і в той же час дозволить зменшити розмір наших промислових потужностей до очікуваного робочого навантаження, щоб протидіяти майбутньому спаду ринку. Це також відкриває перед нами нові перспективи в інших бізнесах і навіть інших галузях промисловості».

Поточна команда керівництва TSB залишається на місці. Фірма друкує для багатьох роздрібних торговців і видавців, а також працює з британською Telegraph Media Group.

Купівля означає, що Riccobono обігнала:

  • Burda, яка керує трьома підприємствами глибокого друку;
  • Bauer, яка має дві фабрики в Польщі;
  • Prinovis групи Bertelsmann, яка на початку наступного року збирається закрити свій останній завод глибокого друку.

Після закриття заводу глибокого друку Prinovis у Ліверпулі влітку, Riccobono Group має найближчу до Великобританії локацію глибокого друку з Ленглеті поблизу Кале. Група також володіє Hélio Print, колишнім бізнесом Circle Printers, розташованим поблизу Парижа.