Виробник скляного паковання O-I розширив свою техніку декорування Expressions, включивши можливість друку змінних даних. O-I Expressions — це техніка декорування скла з використанням струменевого друку, яка дає змогу запроваджувати дизайн на пізній стадії за допомогою різноманітних можливостей кольору та дизайну, створюючи індивідуальне та персоналізоване скляне паковання із заявленим «гнучким обсягом, промисловою швидкістю та доступною ціною».

Технологія цифрового друку Dekron від Krones забезпечує цю можливість за допомогою набору чорнил CMYK+W.

Expressions Relief уможливлює «тривимірне тиснення» на прямостінних скляних поверхнях.

 

Зразки пляшок, декорованих за допомогою O-I: Expressions Signature, були представлені на Лондонському тижні паковання 2023

 

Expressions Signature робить перелічені можливості ще більш доступними завдяки можливості змінювати елементи скляної пляшки в рамках одного накладу.

Це включає в себе зміну графіки на пляшці, зміну кольорів у графічному дизайні, зміну назви або слова на пляшці, використання різних налаштованих ефектів тактильного цифрового друку та додавання серіалізації, наприклад застосування порядкового номера для обмежених серій або індивідуального фіксованого коду (QR або 2D datamatrix).

Зразки пляшок, прикрашених за допомогою O-I: Expressions Signature, були представлені на London Packaging Week 2023: на них зображено шість різних міст – Лондон, Париж, Мілан, Барселона, Нью-Йорк і Токіо;

кожна була надрукована різними кольорами з вертикальним тисненням назви міста за допомогою прозорого рельєфного друку. На всіх пляшках були унікальні QR-коди.

O-I співпрацює з технологічними партнерами, щоб подолати низку технічних проблем: забезпечення точності читання даних клієнта, мінімізація затримки в циклі друку, перевірка пляшок із змінним друком і захист даних.

Меліант Ліман, директор із глобального маркетингу вин і алкогольних напоїв компанії O-I: «Це захоплюючий час для виробництва скляної тари, оскільки галузь швидко розробляє більш привабливе та екологічне паковання.

Ми бачимо чудові можливості для O-I: Expressions Signature не лише для преміальних і розкішних спеціальних серій тари, але й для світових брендів, які можуть виготовити один наклад пляшки звичайної форми, а потім створити відповідний дизайн для різних ринків у межах того самого накладу».