Універсальна машина Koenig & Bauer XD Pro, за словами розробників, задовольняє вимоги ринку щодо швидкості короткосерійного виробництва для екологічно чистого гнучкого паковання з додатковою вартістю. Новинка у портфоліо продуктів CI-Flexo спрямована на основні ринки гнучкого паковання, а також паковання на основі синтетичних матеріалів та волокна.

XD Pro від Koenig & Bauer розроблена для економічного високоякісного друку шириною 1000-1400 мм на матеріалах різної товщини, з використанням сольвентних чорнил і чорнил на водній основі зі швидкістю до 500 м/хв., з 8 та 10 друкарськими секціями.

Додаткові блоки можуть забезпечувати покриття, ламінування або вибіркове лакування. Усі процеси виконуються за один прохід.

Типові матеріали для флексодрукарської машини Koenig & Bauer XD Pro CI: звичайні плівки, термозбіжні, такі, що тягнуться, ламінати та папір із рапортом 330-850 мм. Індивідуальні конфігурації через модульну конструкцію включають багато опцій, що забезпечує чудове співвідношення ціни та якості.

«Через тенденцію до збільшення можливості повторної переробки паковання основна увага зосереджена на дизайні та виробництві оригінального пакування у більш екологічний спосіб із застосуванням тонших матеріалів, які легше переробляються», — сказав Крістоф Мюллер, генеральний директор підрозділу Digital & Webfed компанії Koenig & Bauer .— XD Pro ще більше розширює наше портфоліо для гнучкого пакування. Ми віримо, що він допоможе подолати чимало викликів ринку. І ми впевнені, що досягнемо значних успіхів у продажах».

Олівер Баар, комерційний директор Koenig & Bauer Digital & Webfed, сказав: «XD Pro поєднує майже 50-річний досвід італійського флексографічного ринку з німецьким інженерним забезпеченням. Машина є найкращою у своєму класі та додає клієнтам цінність, забезпечуючи виняткову продуктивність, узгодженість процесу та універсальність завдяки найсучаснішим технологіям. Це ідеальна машина, розроблена відповідно до вимог ринку для більшої гнучкості виробництва коротких накладів, оскільки вона має неперевершений ергономічний дизайн із зручнішим доступом до друкарських секцій, а також розширену автоматизацію для швидкого переходу з мінімальними відходами. Модульна конструкція повністю автоматичної флексографічної машини нового покоління дозволяє поєднувати в лінію друк і обробку різних продуктів, а також модулі перетворення, що включають спеціальні додатки та додаткові техніки, такі як глибокий, офсетний або цифровий друк».