Ця рекордна машина є однією з компонентів бізнес-стратегії Heidelberg. «Ми допомагаємо нашим клієнтам спростити їхні процеси друку та підвищити продуктивність, пропонуючи високий рівень автоматизації та гнучкості, що є особливо важливим у часи, коли дефіцит кваліфікації стає більшим», — каже генеральний директор Heidelberg д-р Людвін Монц. Ця бізнес-стратегія все більше приносить дивіденди. З прогнозованим щорічним зростанням приблизно на 2,3%, ринок складного картону є стратегічним сегментом зростання для Heidelberg. Близько половини листових офсетних машин, які Heidelberg продає та встановлює, йдуть у друкарні, що виробляють паковання.

«Heidelberg є лідером на ринку друку паковання, де технологія Speedmaster XL відіграє ключову роль», — розповідає Монц.

Тенденція до виготовлення більш екологічного паковання, такого як складані коробки, стимулює попит. Картонні коробки витісняють пластикове паковання в усьому, від харчових продуктів і косметики до фармацевтичних препаратів. Крім того, Heidelberg постачає ще один Speedmaster XL 106 із 19 друкувальними секціями та секціями нанесення покриттів на завод WestRock в Оберзульмі (Німеччина) – другий за довжиною у світі.

Потужні машини, які постачаються WestRock, можуть друкувати особливо якісне та привабливе паковання. Завдяки великій кількості друкарських секцій та секцій нанесення покриттів надзвичайно гнучка довга конфігурація Speedmaster XL 106 підходить для обробки широкого діапазону пакувальних матеріалів із ефектним покриттям і металевими ефектами, а також виготовлення екологічних продуктів за один прохід.

WestRock (штаб-квартира у штаті Джорджія, США), є світовим лідером у сфері екологічних рішень для виробництва паперу та паковання з більш ніж 50 000 співробітниками в Америці, Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Компанія пропонує наскрізні рішення, які допомагають клієнтам у сфері харчових продуктів і напоїв, охорони здоров’я, електронної комерції тощо відповідати найскладнішим викликам.

Марк Шоу, бізнес-керівник WestRock у регіоні EMEA та APAC: «Інновації та стійкість є основою роботи WestRock, і, інвестуючи в технологію друку від Heidelberg, ми перевіряємо наші можливості на майбутнє для наших клієнтів. Немає кращої ілюстрації цьому, ніж дві найдовші машини у світі, розроблені спеціально для заводів WestRock. Оскільки бренди продовжують стимулювати попит на екологічне паковання на основі волокна, завдяки нашим постійним інвестиціям і провідному досвіду в галузі ми маємо добрі можливості для задоволення цих потреб».

На думку представників компанії, помітна тенденція, зокрема, у друці складаного картонного паковання та етикеток, до індивідуальних конфігурацій. Зрештою, виробники фірмових товарів прагнуть час від часу створювати нові стимули для купівлі, пропонуючи помітне екологічне паковання, розроблене з особливо вражаючими ефектами.

Heidelberg спеціалізується на індивідуальних конфігураціях для цього сегменту. Speedmaster XL, зокрема, можуть бути адаптовані багатьма способами для задоволення конкретних вимог клієнта. «Такі проєкти, як для WestRock, передбачають особливо високі вимоги до машинобудування та тісні консультації з клієнтом. Ми поєднуємо дві речі – першокласну конструкцію друкарської машини та зручну експлуатацію», – говорить Крістіан Штайнмасл, який відповідає за сегмент паковання в Heidelberg.

Концепція має бути розроблена у такий спосіб, щоб навіть із такою довжиною та складністю машини персонал завжди контролював усі процеси через прес-центр Prinect. «Як підкреслює той факт, що пакувальні друкарні більш ніж готові інвестувати в індивідуальні конфігурації від Heidelberg, користувачі довіряють досвіду нашої компанії та партнерському підходу до пошуку рішень», — додає Штайнмасл.

Подивіться відео встановлення Speedmaster XL 106 на WestRock у Польщі.