Тепер вони доступні у регіоні EMEA та отримали назви.

Доповнюючи існуючі системи прямого друку на одязі, комплекси Ricoh Pro DTF 8 та Pro DTF 10 є повністю автоматизованими системами з рулонною подачею, які поєднують п’єзоструминний друк чорнилами на водній основі з нанесенням термоплавкого клею та нагріванням в єдиному процесі.

Pro DTF 8 має вісім чорнильних каналів, а Pro DTF 10 пропонує розширену колірну гаму з 10 чорнильними каналами, вкл. можливість використання неоново-рожевих, неоново-червоних, неоново-жовтих і неоново-зелених чорнил.

Макс. ширина рулону — 60 см. Роздільна здатність — до 2880 dpi. Швидкість — 3 м²/година або 5 п.м./год. (при ширині рулону 60 см).

Ricoh заявляє, що Pro DTF 10 і Pro DTF 8 пропонують розширену універсальність застосування при роботі з класичною бавовною та змішаними матеріалами, а також з поліестером, нейлоном та водовідштовхувальними матеріалами (шкіра і навіть деревина). У процесі Direct to Film (DTF) від Ricoh зображення спочатку друкується на трансферній плівці, потім наноситься гранулят термоплавкого клею та нагрівається. Це робиться автоматично за одну операцію.

Створений у такий спосіб трансфер пізніше переноситься на тканину за допомогою термопресу.

Є припущення, що Ricoh пропонує під своєю маркою принтери, відомі також під маркою Azon. Принтери працюють під управлінням Productionserver ColorGate і постачаються з комплексною підтримкою Ricoh, що включає спеціальне ПЗ, точне профілювання кольорів і схвалені витратні матеріали.