Нові продукти під брендом Kodak Ektacolor Inks і Kodak Optimax Primers є частиною більш широкого портфоліо, яке відображає спадщину компанії у сфері передових матеріалів і хімікатів, а також у відтворенні кольорів.

Чорнила, які використовуються у ЦДМ на базі Stream, включаючи Prosper 7000 Turbo, Prosper 6000 і Prosper Imprinting Systems, створені для отримання яскравішого, чіткішого та проникливішого друку зі швидкістю, «вищою за будь-яку іншу комерційну струменеву систему на ринку».

Подібно до нещодавно анонсованих чорнил Kodachrome для високоякісних систем Ultrastream Technology, включаючи Prosper Ultra 520, чорнила Ektacolor виготовляються за допомогою власного процесу пігментного мікроподрібнення Kodak, в рамках якого створюються надзвичайно дрібні пігменти наночастинок із дуже вузьким розподілом за розміром. Більш тонкі пігменти полегшують розпилювання чорнила, зменшують розсіювання світла та створюють надтонкі висохлі шари чорнила, а також «неперевершену» кольорову гаму.

Низький вміст зволожувачів сприяє швидшому висиханню, навіть під час друку з покриттям на складних основах. Використання праймерів Optimax дає змогу користувачам струменевих машин Kodak уникнути потреби використовувати оброблений струменевим способом папір та інші спеціальні підкладки.

Кажуть, що праймери покращують сприйнятливість, адгезію чорнил, стійкість до стирання та якість зображення на широкому спектрі підкладок, вкл. папір, картон, пластик, плівку та навіть металізовані матеріали. Крім того, стверджується, що ґрунтовки Optimax сприяють повторній переробці друкованої продукції через покращення здатності до видалення фарби.

Вони пропонуються як покращений праймер для крейдованого паперу та стандартний праймер для некрейдованого паперу.

Джим Контіненза, виконавчий голова правління та генеральний директор Kodak, прокоментував: «Разом із нашими високошвидкісними технологіями безперервного струменевого друку ці чорнила та праймери створюють повну екосистему струменевого друку з ідеально підібраними компонентами, розробленими та виготовленими компанією Kodak. Це допомагає друкарям створювати величезну різноманітність додатків ефективно, продуктивно та прибутково».