Нова система може обгортати до 750 піддонів одним рулоном переробленого паперу Mondi Advantage StretchWrap.

Дві організації тісно співпрацювали, щоб розробити рішення, об’єднавши досвід Mondi у сфері паковання та паперу з ноу-хау Robopac щодо пакувальних машин. Нова машина для обгортання паперу Robopac використовує Mondi Advantage StretchWrap, який на 100% складається з крафт-паперу, забезпечуючи чудовий захист палетованих товарів завдяки високій міцності, стійкості до проколів і поглинанню натягу. Папір створено з відповідально отриманих відновлюваних матеріалів, він не містить пластику чи покриття, що робить його повністю придатним для вторинної переробки в існуючих потоках відходів по всій Європі.

Напівавтоматичні та повністю автоматизовані машини Robopac можуть використовувати Mondi Advantage StretchWrap, що дає змогу замінювати непотрібний пластик, який наразі є галузевим стандартом для обгортання піддонів. Незалежна оцінка життєвого циклу (LCA) показала, що Advantage StretchWrap показав кращі результати в кількох категоріях впливу на довкілля, таких як зміна клімату.

LCA виявило, що вона має на 62% нижчі викиди парникових газів (ПГ) порівняно з первинною пластиковою стретч-плівкою та на 49% нижчі викиди парникових газів порівняно з пластиковою стретч-плівкою, виготовленою з 50% переробленого вмісту.

Напівавтоматична машина здатна обробляти 25-кілограмовий рулон Advantage StretchWrap, щоб закріпити до 40 піддонів щогодини. Водночас повністю автоматизована пакувальна машина може обгортати до 750 піддонів одним рулоном, що дорівнює до 60 піддонам на годину. Це рішення було представлено на виставці Interpack у 2023 році, де делегати могли на власні очі побачити справжні успішні випробування прототипу.

Бартош Бабіч, менеджер із продукції StretchWrap, гнучке паковання Mondi: «Ми високо цінуємо співпрацю з Robopac, включаючи чудовий обмін експертними знаннями. Тісна співпраця з нашими партнерами є ключовою для переходу до екологічних пакувальних рішень, тому робота з Robopac справді сприяє нашому прогресу до економіки замкненого циклу та надає нашим клієнтам поєднання найсучаснішого обладнання та обгорткового паперу найвищої якості».

Філіберто Фелічі, менеджер із продукції Robopac, додає: «Нашою найбільшою проблемою було адаптувати папір до операцій пакування, одночасно забезпечуючи максимальну стабілізацію продуктів клієнта під час транспортування з мінімальним використанням ресурсів. Використовуючи власну унікальну технологію Cube, ми досягаємо максимальної стабілізації навантаження та дуже задоволені ефективністю роботи наших машин у поєднанні з Mondi Advantage StretchWrap».

У четвер, 21 вересня, о 10:00 за центральноєвропейським часом Mondi проведе вебінар про технічні характеристики Advantage StretchWrap і вплив на сталий розвиток, у якому візьмуть участь Бартош Бабіч, менеджер із продуктів StretchWrap у Mondi, і Джулія Дункер, менеджер із сталого розвитку в Mondi. Зареєструватися на безкоштовний вебінар можна тут.