Журі під головуванням Енді Томас-Еманса, стратегічного директора Labels & Packaging Group, складалося з президента FINAT Філіпа Воета, голови TLMI Тіма МакДона, редактора Labels & Labeling Челсі Макдугал, редактора Label & Narrow Web Грега Хрінья та редактора Etiq & Pack Жана Понсе.

Mercian Labels та її партнери Screen, CERM і ABG отримали нову нагороду за командні досягнення свого шестирічного проєкта з перетворення. Ця нагорода — для галузевих постачальників, переробників і кінцевих користувачів і прагне підкреслити переваги командної роботи.

Нагороду за інновації компанії-постачальника чи переробника у 2022 р. для компаній із чисельністю до 300 співробітників отримала компанія Cartes за її повністю автоматизовану наскрізну лінію цифрового прикрашання. Вона поєднує модулі струменевого оздоблення, цифрової металізації та лазерного висікання.

Клей на основі поліестеру від Lintec отримав нагороду за інновації для компаній із понад 300 співробітниками. Журі очікує, що ця розробка забезпечить чисте розділення відходів ПЕТ-тари та допоможе в розвитку циркулярної економіки.

Нагороду «Висхідна зірка» отримав Томмі Шоутен з Geostick, якого відзначили за «прагнення та пристрасть до оптимізації процесів і постійного вдосконалення, що виділило його як майбутнього лідера галузі».

Бренд UPM Raflatac Ocean Action Label отримав нагороду Sustainability Award. Очікується, що вдастся створити новий комерційний ринок, використовуючи «океанський» пластик для переробки.

А от Baker Labels було відзначено за культуру «безперервного навчання, інклюзивності та активної участі в широкому спектрі благодійних і місцевих громадських ініціатив» нагородою «Конвертер року».

Крім того, засновник GEW Малкольм Рей отримав премію Global Achievement Award за внесок, зроблений високопоставленим представником галузі та мотиватором у просування та зростання індустрії етикеток.

«Малкольм Рей є гідним переможцем премії Global Achievement Award, — заявило журі. Ми визнаємо його унікальний внесок через GEW, компанію, яку він заснував, у перехід вузькорулонної індустрії на УФ-затвердіння та подальший технологічний розвиток галузі УФ-затвердіння».

Томас-Еманс зазначив: «Ми були вражені високою якістю робіт, що номінувалися на цьогорічну премію Label Industry Global Awards. Я хочу подякувати всім, хто подав номінації, і від імені журі — привітати всіх переможців і фіналістів. Весь спектр інновацій, командної енергії та потужних ініціатив сталого розвитку висвітлювався під час процесу суддівства».

Джейд Грейс, керуючий директор Labelexpo Global Series, додала: «Я хотіла б привітати всіх цьогорічних фіналістів і переможців Label Industry Global Awards. І подякувати нашим спонсорам – Gallus, Bobst, Durst, GEW, Flint Group і журналу Labels & Labeling – за їхню підтримку в уможливленні отримання цих нагород і підтримку інновацій у нашій галузі».

Також на Labelexpo представлені:

  • термозбіжна етикетка CPET від Emsur, Siegwerk, Karlville та SK microworks;
  • модуль цифрової модернізації N610i-R від Domino Printing Sciences для інтеграції технології цифрового друку в існуючі флексографічні лінії гібридного друку;
  • асортимент клеїв H.B. Fuller, чутливих до тиску.

Henkel і CCL Label отримали власну нагороду від Alexander Watson Associates за паковання, у якому використовується EcoFloat, рукавна технологія, спрямована на покращення переробки корпусів ПЕТ-пляшок.