Драйвером зростання стало постачання на фармацевтичний ринок, які зросли на 5%. Попит на ринках косметики та стоматологічної допомоги також зріс приблизно на 2%. Гірше з постачанням туб у харчовий сегмент, а попит на туби для побутової та технічної продукції значно скоротився, приблизно на 20%.

«Загалом ми дуже задоволені результатом у першій половині року, оскільки ринки збуту, що зумовлюють основні обсяги, розвивалися позитивно», — підкреслює президент etma Марк Еглер.

Клієнти дедалі більше наполягають на використанні перероблених матеріалів у тубах як частини концепції сталого розвитку. Однак існують вузькі місця в доступності високоякісних матеріалів для вторинної переробки.

«Потрібну для виготовлення полімерних туб кількість матеріалів неможливо отримати лише механічною переробкою використаного полімерного паковання. Хімічна переробка може бути додатковим варіантом для усунення розриву, особливо для складних композитних конструкцій. Потрібні відповідні політичні вказівки на європейському рівні, щоб здійснити потрібні інвестиції в потужності з переробки», — повідомляє Еглер.

Ситуація на ринках сировини та енергоносіїв полегшилася. Однак рівень цін вищий за докоронний та довоєнний рівні. Витрати на оплату праці низькі, а з робочою силою є проблеми. Крім того, слабка економіка в Європі та висока інфляція негативно впливають на купівельну спроможність споживачів та настрої щодо витрат.

«Політичне та економічне середовище залишається складним. Незважаючи на все ще високу кількість замовлень, деякі виробники туб наразі фіксують незначне зниження кількості вхідних замовлень. Хоча немає причин скаржитися, прогнози щодо розвитку ринку в другій половині року не зовсім однозначні», — резюмує Еглер.