Інвестиції у понад $8 млн спрямовані на модернізацію підприємства площею 16 000 м² у Ліверпулі та відображають прагнення Domino розвивати підрозділи, які обслуговують ринки виробництва етикетки та паковання з гофрокартону. Сьогодні це підприємство виробляє близько 3 млн л чорнил на рік.

В рамках інвестицій Domino встановила нову сучасну автоматизовану виробничу лінію для виробництва УФ-чорнил із системами відеонагляду та роботізації. Окремі ємності і трубопроводи для кожного кольору УФ-чорнил зменшують потреби змінювати партії чорнил, підвищують продуктивність і знижують втрати при очищенні.

Domino інвестує в автоматизовану платформу, здатну працювати з хімічними порошками та рідинами, а також змішувати зразки чорнил на основі заздалегідь заданих рецептур з мінімальною участю людини. Автоматизація цієї частини процесу сприяла тому, що зусилля, зазвичай потрібні для виробництва понад 1300 зразків, зменшилися вдвоє, що вже дало змогу фактично забезпечити річний обсяг відбору проб лише за шість місяців. Крім того, зафіксовано скорочення витрат хімікатів, що застосовуються під час експериментів, на 57%. Точність нового автоматизованого обладнання також дасть змогу зменшити розмір кожної проби зі 100 г до 8–10 г.

«Наші клієнти зможуть довірити одному постачальнику всі свої потреби у цифровому друці й мати впевненість, що чорнила були спеціально розроблені та оптимізовані для наших цифрових друкованих машин», — зазначив головний операційний директор Domino Рейчел Херст.

«Нова лінія встановлена для виробництва найбільш популярних УФ-чорнил для наших етикеткових машин, при цьому виробництво дрібносерійних та експериментальних чорнил здійснюється на паралельній лінії», — говорить Піт Уівер, директор з виробництва Domino.

«Розробка і виробництво наших чорнил власними силами дає нам набагато більший рівень гнучкості, ніж якби ми покладалися виключно на зовнішніх постачальників чорнил, що приносить найбільшу вигоду клієнтам, — підсумовує Херст. — Проблеми ланцюжка постачань і рекласифікації матеріалів можуть виявитися надто складними, коли справа доходить до поставок чорнил, але володіння процесом розробки дає змогу шукати альтернативні джерела, що забезпечує більшу впевненість для клієнтів».