Вуглецевий слід технології друку Xeikon знижується на 10%. Тонери Xeikon ECO можуть видалятися при переробці як з паперу (каталог Ingede), так і з фольги, а при виробництві тонера і під час процесу друку немає викидів летких органічних сполук у довкілля.

Завдяки ретельному вибору сировини та зміні хімічного складу тонер ECO не містить фтору (як неорганічного, так і ПФАС) на додаток до переваг тонерів попереднього покоління, які не містять BPA, мінеральної олії та фотоініціаторів. Це означає, що тонери ECO підходять для нанесення на паковання та етикетки для непрямого контакту паковання з харчовими продуктами, а також для прямого контакту із сухими харчовими продуктами згідно з FDA.

«Ми також з гордістю можемо сказати, що тонери Xeikon ECO не змусять переробників підвищувати ціни на відміну від застосування інших екологічних рішень. Фактично, у переробників буде можливість модернізувати виробництво до набагато вищого рівня екологічності без збільшення загальної вартості друку», — зазначає Філіп Вейманс із Xeikon.