Flint Group видаляє мінеральну олію з усіх листових фарб для офсетного друку. З липня мінеральне масло також поступово виводитиметься з виробництва Flint Group Sheetfed, що означає відмову від використання цієї речовини у всіх виробничих процесах. Ця заява стала результатом внутрішнього аналізу, проведеного Flint Group після того, як компанія визнала, що використання мінеральної олії не сприяє стійкому майбутньому.

Рой ван дер Пайл, комерційний директор підрозділу офсетних пакувальних рішень Flint Group, заявив: «Незважаючи на те, що більша частина наших листових фарб вже виробляється з екологічно чистої, біовідновлюваної сировини, ми усвідомили, що використання мінеральної олії в марках, що залишилися, перешкоджає нашим зусиллям із забезпечення екологічної стійкості. Саме тому ми провели цей аналіз, і я радий повідомити, що всі листові фарби, що виготовлялися на основі мінеральної олії, тепер виробляються з більш екологічної сировини».

В останні роки зростає занепокоєння щодо екологічних наслідків використання фарб на основі мінеральних масел. Наприклад, з січня цього року у Франції заборонено використання понад 1% мінеральної олії у друкарських фарбах для комерційного та пакувального друку, а до 2025 р. цей показник планується скоротити до 0,1%. Заява Flint Group відповідає тенденції відмови від використання мінеральних масел у друкарських фарбах.