«Ми знову раді брати участь у виставці Labelexpo Europe, провідній виставці етикеткової галузі, — сказав Дітер Нідерштадт, менеджер з технічного маркетингу Asahi Photoproducts. — Більшість виробників друкарських форм сьогодні все ще використовують технології виготовлення форм із промиванням розчинником, які можуть створювати небажаний запах у робочому середовищі. Проте чимало фахівців вважають, що виробник має бути екологічно стійким і створювати збалансовані рішення для кращого робочого середовища. Пакувально-друкарська галузь має вдаватися до активних кроків у цьому напрямку. Це означає створення кращого майбутнього для заводів із виготовлення пластин і турботу про людей, які працюють на цих підприємствах».

Asahi Kasei крок за кроком демонструє, що це означає для виробників пластин. Компанія розробила спеціальну дорожню карту щодо рішення Solvent Zero, яке допоможе не лише зробити виробництво друкарських форм більш стійким, але й створити безпечніше та приємніше робоче середовище для співробітників – під час переходу на виробництво Solvent Zero.

На Labelexpo Europe компанія оприлюднить цю дорожню карту та допоможе відвідувачам зрозуміти їхній найкращий шлях до Solvent Zero.

На Labelexpo Europe 2023 Asahi Photoproducts також представить свою оновлену установку переробки стічних вод AWPTM для використання з системами обробки пластин AWPTM. Водовимивні флексографічні пластини AWPTM-DEW CleanPrint Asahi Photoproducts сертифіковані Carbon Trust як Carbon Neutral.

Інноваційна система рециркуляції води для обладнання для обробки пластин AWPTM має запатентовану технологію фільтрації, розроблену Asahi Kasei, яка зменшує кількість стічних вод на 75%, а використання миючого засобу — на 40%. У стандартній операції обробки пластин впродовж 10 годин на день система може обробляти пластини площею до 38 м². Це додатково підвищує стійкість флексографічних операцій.

Ця технологія фільтрації має назву Microza® й базується на процесі розділення порожнистими волокнами Asahi Kasei, вона забезпечує передові можливості очищення води, а також широкий спектр використання в інших промислових процесах. В установці переробки стічних вод AWPTM цю технологію було оптимізовано, щоб відповідати дедалі суворішим нормам щодо скидання стічних вод:

  • фільтруючий картридж легко замінюється, періодичність заміни залежить від обсягу виробництва плити замовника;
  • невелика кількість очищених стічних вод може бути зібрана підрядником для утилізації.

На виставці Asahi Photoproducts поширюватиме інформативний документ, у якому пояснюватиме, чому важлива нейтральність викидів вуглецю й чому технологія CleanPrint була ключовим елементом отримання цієї сертифікації, а також обговорюватиме процес, який компанія пройшла, щоб отримати цей важливий статус, і плани на майбутнє.

Крім того, як частину дорожньої карти до майбутнього Solvent Zero для тих операцій виготовлення форм, в яких наразі використовуються технології з промивання розчинником, Asahi Photoproducts представляє пластину з низьким споживанням розчинника, яка допоможе компаніям здійснити перехід до Solvent Zero.