Sofidel UK, що базується у Ніті, виробляє кухонний і туалетний папір. 5 листопада 2019 р. чоловік, який працював у компанії, намагався звільнити рулон паперу, який застряг на вихідних рейках папероробної машини. Він хотів звільнити котушку за допомогою мостового крана.

У звіті Управління охорони здоров’я та безпеки (HSE) про інцидент говориться: «Під час роботи частина крана торкнулася барабана, що обертається, в результаті чого гак крана різко хитнувся, вдаривши чоловіка в обличчя.

Він втратив око, отримав численні переломи обличчя та втратив дев’ять зубів».

Розслідування HSE виявило, що компанія Sofidel UK не змогла провести відповідну та достатню оцінку ризику, щоб визначити небезпеку, пов’язану з рулонами паперу, які невірно висуваються з машини. Фірма також не змогла забезпечити наявність заходів контролю та надання працівникам інформації та інструкцій щодо дій у разі виникнення такої ситуації.

«Ця проблема виникала регулярно, але жодної оцінки ризику не було проведено, незважаючи на те, що оператори були забезпечені основним обладнанням для використання в цих обставинах», — заявили в HSE. На слуханні, що відбулося в магістратському суді Суонсі 13 липня, Sofidel UK визнала себе винною у порушенні розділу 2(1) Закону про здоров’я та безпеку на роботі 1974 року. Компанію оштрафували на £1 млн і зобов’язали сплатити витрати в розмірі £13 446,5.

Інспектор HSE Метью Грей прокоментував: «Цього інциденту можна було легко уникнути, виконавши відповідну оцінку ризиків, яка включала такі нестандартні операції, як розчищення завалів, а також запровадивши відповідні заходи контролю та безпечні методи роботи. Компанії мають знати, що HSE без вагань вживе відповідних примусових заходів проти тих, хто не відповідає потрібним стандартам».

HSE має спеціальні вказівки щодо управління безпекою під час виготовлення паперу. Sofidel UK є частиною Sofidel Group зі штаб-квартирою в Італії, яка володіє такими брендами, як Regina та Nicky, а також виробляє продукцію приватних торгових марок.