«Після утворення Київської міської військової адміністрації, виконавчий орган Київради – КМДА – не мав можливості приймати розпорядження про надання, продовження, анулювання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Водночас Верховна Рада не ухвалювала рішення про віднесення цих самоврядних повноважень і до компетенції КМВА», — йдеться в повідомленні.
Після вторгнення столичні підприємці направили на розгляд 852 заяви щодо розміщення реклами та 253 звернення для продовження дії дозвільних документів.
Ці питання не вирішувалися, бо раніше не було зрозуміло, чия це компетенція під час воєнного стану.
Також в Управлінні з питань реклами поінформували, що розглянули документи про анулювання 312 дозволів на розміщення зовнішньої реклами, зокрема за заявами суб’єктів господарювання.
У Києві до кінця року планують демонтувати 25 тис. незаконних засобів реклами. У КМДА заявляють: підприємці не знають або не усвідомлюють потребу розміщувати конструкції згідно з правилами.

Бригади КП «Київреклама» продовжують боротьбу із незаконними рекламними конструкціями. З фасаду торговельного центру на вулиці Анни Ахматової демонтували 68 конструкцій.

«Це можна сказати молодший брат торгового центру з якого ми раніше прибрали 93 незаконні конструкції (загальна площа демонтованих конструкцій — 220 м²). Дві будівлі знаходяться поруч. Хто кого заразив великою кількістю незаконної реклами – невідомо, але наші фахівці впоралися з цим вірусом», — йдеться у дописі.
В Управлінні нагадали, що повторно розміщені з порушенням правил рекламні засоби будуть повторно демонтовані. Окрім цього, за самовільне розміщення вивісок і рекламних засобів передбачена адміністративна відповідальність з подальшим стягненням штрафу з власника.

За червень у Києві демонтували понад 2400 незаконних конструкцій. Це майже 6000 м² реклами. В Управлінні реклами КМДА пояснили, що найбільше демонтували строкатих та кринджових рекламних вивісок та конструкцій саме з фасадів будівель — 1451.

Загальний вигляд міста покращився також і завдяки прибиранню 624 штендерів, 202 рекламних конструкцій на парканах.
В Управлінні реклами повідомили, що найбільша демонтована конструкція — це тумба, що стояла окремо біля метро Теремки. Її площа була 88 м².
Роботи з очищення від незаконної реклами тривають на Позняках. Фахівці «Київреклами» демонтували незаконні вивіски та рекламні конструкції на вулиці Бориса Гмирі біля вулиці Єлизавети Чавдар та Михайла Гришка (неподалік ДНЗ №132).
Демонтажі проводилися на вулиці Анни Ахматової, просп. Миколи Бажана (Дарницький район), просп. Володимира Івасюка (Оболонський район), вулиці Січових Стрільців (Шевченківський район), просп. Академіка Глушкова (Голосіївський район) та за іншими адресами.
Найбільше за червень було демонтовано незаконних вивісок і реклами на проспекті Володимира Івасюка (неподалік парку «Наталка») — 185 конструкцій.