Центр використовує інфраструктуру та досвід Kodak у галузі передових матеріалів та хімікатів та є продовженням нещодавньої ініціативи компанії з виробництва світлонепроникних тканин під торговельною маркою Kodalux.

Текстильний випробувальний центр розташований у бізнес-парку Eastman Business Park у Рочестері. Новий випробувальний центр сертифікований за стандартом ISO для випробувань на вогнестійкість NFPA 701 для текстильних виробів. Крім того, на об’єкті проводитимуться випробування на стійкість кольору, блокування світла, розтягування та розрив, стирання тощо. Процедури випробувань ґрунтуються на встановлених методиках ASTM та/або AATCC.

«Наша нова послуга дасть змогу клієнтам у текстильній промисловості отримати доступ до найскладніших процедур тестування тканин, — зазначив Террі Табер, головний технічний директор та старший віце-президент Kodak Advanced Materials & Chemicals. — Замовники можуть покластися на Kodak для тестування, яке допоможе їм відповідати найсуворішим стандартам. У майбутньому ми маємо намір розширити сферу ініціативи за рахунок додаткових методик та сфер тестування, щоб задовольнити потреби клієнтів».