Малюнок 1. Epson SureColor SC-F2200

За твердженням компанії, всі ці рішення демонструють, як технологія друку Epson допомагає створювати чудові продукти та диверсифікувати джерела прибутку.


Epson SureColor SC-F2200

Почнемо з прем’єри. Epson дедалі зміцнила свої позиції на ринку DTG (Direct to Garment) завдяки значному оновленню широкоформатного принтера SureColor F2100, представивши Epson SureColor SC-F2200 (мал. 1, табл. 1), новий принтер для сегмента Direct-to-Garment. Він позиціонується як пристрій для компаній-початківців або підприємств середнього обсягу, яким потрібен високий рівень гнучкості та точності зі швидким часом виконання замовлень.

Epson SureColor SC-F2200 розроблений для створення складних зображень на різноманітних предметах одягу. У ньому використовується вдосконалена технологія друкувальної голівки PrecisionCore MicroTFP від Epson, щоб забезпечити більш високу швидкість друку та обробки даних (збільшення продуктивності до 25% на світлих предметах та на 15% — на темних) порівняно з його попередником (SureColor SC-F2100).

Таблиця 1. Технічні характеристики Epson SureColor SC-F2200

Параметр

Значення

Макс. площа друку

406x508 мм (з використанням опціонального збільшеного робочого столу)

Друкувальна голівка

PrecisionCore® MicroTFP

 

Конфігурація

400 сопел x 8 лінійок

 

Макс. роздільна здатність

1200x1200 dpi

 

Мін. розмір краплі

12,8 пл

 

Чорнила

Epson Ultrachrome® DG2, пігментні

 

Технологія

Direct-to-Garment (з підтримкою direct-to-film)

 

Ємність

Чорнила — 6x800 мл

Технічна рідина — 1x800 мл

 

Конфігурації

Стандартно — 5 кольорів: CYMKWW + Ml (з автоматичною рециркуляцією білого)

Опціонально – 4 кольори: CCYMMK + Ml

 

Стандартна комплектація

Швидкий режим: 28 сек. (лише кольорове зображення), 52 сек.  (лише білий), 89 сек. (білий + кольорове зображення).

Виробничий: 43 сек. (лише кольорове зображення), 86 сек. (лише білий), 142 сек. (білий + кольорове зображення)

Якісний: 128 сек. (лише кольорове зображення), 213 сек. (лише білий), 321 сек. (білий + кольорове зображення)

 

 

Гнучкість Epson SureColor SC-F2200 суттєво збільшено завдяки дуже компактній конструкції з плоским верхом, яка дає змогу легко встановлювати його в невеликих приміщеннях та гнучкому ПЗ Epson GarmentCreator, яке не лише дає змогу друкувати безпосередньо на текстильних виробах (технологія Direct-to-Garment), але й на плівках для технології DTF (Direct-to-Film) й покращує якість тонких ліній і дрібного тексту.

В Epson SureColor SC-F2200 виробник запропонував низку додаткових функцій, розроблених з урахуванням простоти використання, щоб власникам принтера було легше підтримувати високий рівень виробництва та якості без залучення фахівців-операторів.

ПЗ GarmentCreator2 забезпечує швидшу обробку даних і роздільну здатність 600 dpi, що забезпечує виняткове кольоровідтворення.

Замість картриджів у Epson SureColor SC-F2200 використовуються нові чорнильні пакети UltraChrome DG2 із дуже низькою загальною сумою володіння. Ці пакети об’ємом 800 мл (раніше – 600 мл) не треба міняти настільки часто, та й втрати з огляду на розмір та вагу порівняно з чорнильними картриджами менші.

Epson SureColor SC-F2200 постачається як комплексне рішення, включаючи витратні матеріали, гарантію, обслуговування та підтримку.

Малюнок 2. Epson SureColor SC-F3000

Таблиця 2. Технічні характеристики Epson SureColor SC-F3000

Параметр

Значення

Друкувальна голівка

PrecisionCore™ Micro TFP

Чорнила

Ultrachrome® DG, Black, Cyan, Yellow, Magenta, White

Мін. розмір краплі

12,1 пл

Об’єм картриджів

1500 мл

Роздільна здатність

1200х1200 dpi

Габарити, вага

1712x1809x1336 мм, 330 кг

 

У зоні DTG-друку на стенді Epson був представлений також Epson SureColor SC-F3000 (мал. 2, табл. 2), найбільш продуктивне рішення компанії для прямого друку на одязі в комплекті з сушаркою Micro kompacttrockner.

SureColor SC-F3000 забезпечує високий рівень точності та можливість друкувати складні елементи дизайну на різноманітній текстильній продукції з бавовни світлого й темного кольору.

Компанія Epson оснастила цей принтер функціями, які допомагають працювати ще ефективніше:

  • автоматичне регулювання зазору друкувального столу (виявляє товщину матеріалу й дає змогу легко переключатися між тканинами різної товщини);
  • система подачі чорнил великої місткості з мішечками на 1,5 л (користувачі можуть швидко й легко поповнювати та замінювати чорнила);
  • авторегулювання друкувального столу (датчики для автовиявлення товщини матеріалу, легке переключення між тканинами різної товщини);
  • дві друкувальні голівки PrecisionCore MicroTFP, які користувачі можуть замінювати власними силами;
  • ПЗ Garment Creator (для простого налаштування та швидкого створення персоналізованого дизайну);

ПЗ Epson Production Monitor (безперервно надсилає дані про поточний стан принтера на смарт-пристрої та комп’ютери). 

Малюнок 3. Принтер Mona Lisa для прямого друку на тканині цього року на FESPA Epson не демонстрував, бо планував показати його на ITMA у червні, але на стенді була окрема експозиція зразків, створених на цьому принтері

 

Малюнок 4. В «Зоні персоналізації» Epson продемонструвала різноманітні речі: від футболок, фотографій і полотняних виробів до виготовлених на замовлення кухлів, блокнотів, чохлів для телефонів, магнітів, підставок і пляшок для води

В іншій окремій зоні на стенді (мал. 5) компанія представила лижі, дошки для серфінгу, шезлонги, рушники та яскраво оклеєний гідроцикл.

Креатив б’є ключем

На FESPA Epson представила окрему «Зону персоналізації», де продемонструвала різноманітні речі: від футболок, фотографій і полотняних виробів до виготовлених на замовлення кухлів, блокнотів, чохлів для телефонів, магнітів, підставок і пляшок для води (мал. 4).

Малюнок 5. В окремій зоні на стенді Epson представила лижі, дошки для серфінгу, шезлонги, рушники та яскраво оклеєний гідроцикл

 

Й нарешті на стенді Epson був представлений чудовий одяг зі світу високої моди з оригінальним дизайном на різноманітних тканинах від провідного світового модельєра Юїми Наказато.

Це відображає прихильність компанії до сталого розвитку та її екологічну позицію. Нагадаємо, що Epson має продукт PaperLab А-8000 для виготовлення переробленого паперу. Так ось — тепер компанія дісталася в питаннях переробки та повторного використання і до текстилю.

Epson вже певний час на комерційній основі використовує технологію переробки сухих волокон, яка практично не потребує води для переробки офісного паперу, й тепер компанія адаптувала її для виробництва нетканого матеріалу з використаного одягу.

Зокрема, Юїма Наказато реалізував деякі зі своїх творінь за допомогою нового, більш стійкого процесу виробництва текстилю.

Малюнок 6. Одяг для колекції знаменитого дизайнера Юїми Наказато створений з тканини з відновленого за технологією Epson волокна та задрукованого пігментними чорнилами на промисловому принтері Epson Monna Lisa 

Тканина для створення колекції Юїма Наказато, представленої на FESPA (мал. 6), була отримана з використаного одягу з Африки. Наказато відвідав Кенію, де зібрав близько 150 кг відходів одягу. Потім компанія Epson застосувала процес переробки сухого волокна, щоб виготовити нетканий матеріал з відновленого волокна, частину якого використовували для друку пігментними чорнилами за допомогою пристрою для прямого цифрового друку на тканині Epson Monna Lisa.

У компанії Epson вважають, що її технологія переробки сухого волокна в поєднанні з цифровим друком пігментними чорнилами може запропонувати індустрії моди набагато більш стійке майбутнє, значно зменшивши використання води та давши змогу дизайнерам реалізувати творчий потенціал.

Зазначимо, що компанія реалізує комплексний проєкт Epson Environmental Vision. І технологія переробки сухого волокна, застосована в індустрії моди, що дає змогу виробляти матеріал для нового одягу із переробленого використаного одягу, — важливий крок для майбутнього текстильної галузі.

 

«Технології для створення індивідуальних продуктів, що покращують наше життя»

Загалом компанія Epson представила на FESPA широкий асортимент цифрових принтерів із використанням найновіших технологій сублімаційного друку, DTG, друку вивісок (з використанням УФ-чорнил, екосольвентних чорнил і технології Resin), а також технологій прямого друку на тканині.

«Цього року Fespa мала продемонструвати, як технологія цифрового друку Epson допомагає створювати красиві, індивідуальні продукти, які покращують наше життя, — пояснює Хезер Кендл, менеджер з управління продуктами, комерційно-промислового відділу Epson Europe. Чимало малих і середніх підприємств використовують технологію цифрового друку Epson, щоб виробляти та продавати в роздріб унікальні персоналізовані товари. Ми продемонстрували, як цифрова технологія прямого друку на текстилі за запитом може поєднуватися з переробленими матеріалами та більш екологічними чорнилами, використовуючи набагато менше води порівняно з аналоговими методами, щоб виробляти набагато більш екологічні продукти».

 

Переважна більшість продемонстрованих Epson на виставці FESPA рішень призначена для друку вивісок або друку на текстилі, але компанія показала й лінійку фотопринтерів, від маленьких настільних до більш функціональних для фотодруку високохудожніх зображень великого формату, й допоміжні пристрої для вимірювання кольору.

 

Перший спектрофотометр Epson

На стенді компанії демонструвався компактний повнофункціональний спектрофотометр Epson SD10, який вимірює колір, оцифровує його, щоб в подальшому використовувати для підбору кольорів при друці на різноманітних принтерах Epson.

Компактний розмір Epson SD-10 дає змогу легко носити його з собою, а вбудована батарея — проводити вимірювання практично будь-де та будь-коли. Завдяки бездротовому з’єднанню Bluetooth®, доступному мобільному додатку Epson Spectrometer та інтеграції робочого процесу SD-10 може допомогти користувачам розширити свої кольорові можливості.

 

Фотопринтери

Компанія показала два компактні фотопринтери — Sure Lab D500/D1000A. Ці пристрої, що ідеально підходять для роздрібної торгівлі фотографіями, копіювальних майстерень, дизайнерів і художників, а також для ринків подій та гостинності, демонструвалися в окремій зоні на стенді, яку умовно можна назвати «Рекламний магазин» (разом з іншими компактними рішеннями – для сублімації та DTG).

Малюнок 7. Компактні фотопринтери Sure Lab D500/D1000A

 

Перший з пристроїв SL-D500 (мал. 7) — це портативний фотопринтер для друку односторонніх і двосторонніх фотографій розміром 10x15 см, календарів і листівок.

Оскільки SL-D500 — компактний і легкий, то їх встановлюють один на один, утворюючи своєрідну «виробничу лінію».

У свою чергу, SureLab SL-D1000А (мал. 7) створені для фотосалонів, професійних фотографів і компаній, які друкують високоякісні фотографії та надають клієнтам широкий спектр продукції, зокрема персональні фотокниги, картки й календарі (фотомагазини, організатори заходів, магазини канцтоварів, готелі, кафе, бари й ресторани).

Принтери забезпечують вражаючу швидкість друку до 385 стор./год. на широкому спектрі носіїв. Користувач може максимально ефективно використовувати доступне місце, розміщуючи SL-D1000А майже будь-де та інтегруючи їх до наявної інфраструктури.

Широка гама кольорів чорнил UltraChrome D6r-S дає змогу отримувати деталізовані зображення й реалістичні тони шкіри з плавними тональними градаціями й глибоким, природним чорним — з високим рівнем глянсу на друкованих відбитках.

Принтери серії SL-D1000 створено з розрахунку на тривалий строк служби, що складає 400 тис. відб. (15x10 см).

Також демонструвався на стенді Epson й принтер фотографічної серії P – Epson SureColor SC P6500DEкомпактний та стильний промисловий принтер для друку фотографій та плакатів.

SureColor SC P6500DE (мал. 8, табл. 3) — це шестиколірний, високопродуктивний принтер, який забезпечує виняткову якість зображення при виготовленні фотографій та плакатів при ширині друку до 610 мм. Завдяки компактному, сучасному дизайну він ідеально підходить для фотостудій, магазинів роздрібної торгівлі й фотолабораторій. Функція подвійного рулону дає змогу користувачам завантажувати два різних типи або розміри носіїв й легко автоматично перемикатися між ними.

Друкувальна голівка PrecisionCore MicroTFP розміром 2,64" друкує фотографії зі швидкістю до 18 м2/год. Завдяки шестиколірному набору пігментних чорнил UltraChrome Pro6, зокрема новому сірому чорнилу, розширюється палітра кольорів і досягаються плавна градація та менша зернистість. Таким чином забезпечується якість друку на рівні восьмиколірного принтера.

Малюнок 8. Epson SureColor SC P6500DE

Таблиця 3. Технічні характеристики Epson SureColor SC P6500DE

Параметр

Значення

Чорнила

Ultrachrome® Pro6, шість кольорів – фотографічний чорний, матовий чорний, блакитний, жовтий, пурпуровий, сірий + червоний

Об’єм пакетів для чорнил

350, 700 мл

Конфігурація сопел

1600 на колір

Мін. розмір краплі

3,5 пл

Швидкість друку креслення А1

2 на хв.

Роздільна здатність друку

1200x2400 dpi

Товщина матеріалу для друку

0,1-1,5 мм

Формати паперу

432 мм, 610 мм, A5 (14,8x21,0 см), A4 (21,0x29,7 см), A3 (29,7x42,0 см), A2 (42x59,4 см), A1

Габарити, вага

1365x499x975 мм, 118 кг

 

«Зона вивісок»

Декілька принтерів в експозиції Epson на FESPA було представлено у «Зоні вивісок».

Зокрема йдеться про Epson SureColor SC-S80600L (мал. 9, табл. 4). Це інструмент для створення широкого асортименту продукції — від простих вивісок до високоякісних дисплеїв і декору на різноманітних поверхнях.

Визначальні риси SC-S80600L — підвищена надійність, продуктивність і гнучкість медіа (можливий друк на прозорій плівці, вінілі, полотні, шпалерах і фотопапері).

Режим друку Precision Dot Mode Epson і розширена колірна гама за допомогою використання 10 кольорів, включаючи білий і металік, дають змогу досягти приголомшливої якості друку.

А великі чорнильні пакети об’ємом 1,5 л не лише зменшують загальну вартість володіння пристроєм, але й зводять до мінімуму втручання користувача завдяки автоматичному промиванню голівки для довшого безперебійного друку.

Продуктивність пристрою підвищується завдяки використанню ПЗ Epson Edge Print, Epson Edge Control Dashboard і доступу до понад 250 профілів ICC.

Усі компоненти виробляються компанією Epson, що забезпечує незмінно високу якість конструкції та довговічність. SC-S80600L також оснащено системами автоматичного обслуговування голівки та збору чорнильного туману, щоб ще більше скоротити час простою.

Малюнок 9. Epson SureColor SC-S80600L

Таблиця 4. Технічні характеристики Epson SureColor SC-S80600L

Параметр

Значення

Технологія

Ink Technology UltraChrome® GS3 with Red

Кольори

Чорний, світло-чорний, сріблястий металік, блакитний, світло-блакитний, жовтий, пурпуровий, світло-пурпуровий, червоний, помаранчевий, білий, очищувальна рідина

Конфігурація дюз

360 на колір

Мін. розмір краплі

4,2 пл

Об’єм контейнера для чорнил

1500 мл

Роздільна здатність

1440х1440 dpi

Ширина паперу

1626 мм

Габарити, вага

2766x1090x1671 мм, 328 кг

 

У «Зоні вивісок» демонструвався також Epson SureColor Resin 5000L (мал. 10, табл. 5) з додатковими світло-блакитним, світло-пурпуровим кольорами та подвійним чорним, що друкує з використанням інноваційної технології Resin від Epson. Чорнила на водній основі, що застосовуються у принтері мають структуру, подібну до латексних й відповідають найпоширенішим екологічним сертифікатам.

Знижена температура закріплення та підвищена захищеність від подряпин забезпечує сумісність із розширеним діапазоном носіїв, включаючи делікатні плівки та тканини. Отже, Epson SureColor Resin 5000L підходить для широкого спектру застосувань (міцні внутрішні та зовнішні вивіски, банери, настінні покриття, наліпли, плівка та спеціальна тканина).

Підвищена довговічність друку у принтері поєднується з механічною надійністю та зниженими експлуатаційними витратами. Нижчі температури затвердіння дають змогу зменшити споживання енергії та розширити кількість носіїв для друку.

У Epson SureColor Resin 5000L використовуються новітні друкувальні голівки Epson PrecisionCore®, що друкують краплями змінного розміру (VSDT), відтворюючи розширений діапазон кольорів з плавною градацією та мінімальним споживанням чорнил.

Голівки керуються технологією Epson Precision Dot з новою багатошаровою системою напівтонів, яка забезпечує високу швидкість виробництва з меншою зернистістю та смугами. Принтер постачається в комплекті з Epson Edge Print, який забезпечує доступ до всіх можливостей механізму друку.

У той час як традиційні латексні принтери з термоголівками мають обмежений термін служби та потребують регулярного обслуговування, принтери Epson створені для тривалої та економічно ефективної роботи. Друкувальні голівки слугують довше, що забезпечує значну економію поточних витрат й стабільніший друк без потреби регулярної корекції кольору.

Малюнок 10. Epson SureColor Resin 5000L

Таблиця 5. Технічні характеристики Epson SureColor Resin 5000L

Параметр

Значення

Макс. ширина друку

1626 мм

Друкувальна голівка 

DUAL Epson 2,6" PrecisionCore Micro TFP 

Особливості

  • Epson Precision Dot із можливістю багатошарового відтворення напівтонів.
  • Технологія крапель змінного розміру (VSDT).
  • Розширений потік повітря та управління пилом.
  • Моніторинг стану сопел без чорнил.
  • Автоматичне маскування/заміна сопел.
  • Самоочищувальні друкувальні голівки.
  • Самоочищувальні кришки та системи промивання.
  • Подвійні багаторазові баки для відходів на 4 л

Конфігурація дюз

400 x 12 лінійок x 2 голівки

Макс. роздільна здатність

1200x2400 dpi (8x600x600 dpi, напівтонові шари)

Мін. розмір краплі

4,9 пл

Тип чорнил

Epson UltraChrome® RS.

Пігментна смола із низьким запахом, без вмісту нікелю, зі зниженою температурою затвердіння та підвищеною стійкістю до подряпин

Кольори

CMYKLcLm + оптімізатор + технічна рідина

Подача чорнил

8x1,5 л, СБПЧ з автоматичною гарячою заміною

Система відходів

Багаторазовий бак, 4 л

Швидкість друку1

 

Макс. швидкість – 116,5м²/год. (600x300 dpi, 1 прохід). 

«Банерний» режим – 27,3 м²/год. (600x1200 dpi, 5 прогонів).

Виготовлення банерів (швидке виготовлення вінілу, паперу та шпалер) – 21,0 м²/год. (600x1200 dpi, 6 прогонів).

Виробництво вінілу, паперу та шпалер – 15,1 м²/год. (1200х1200 dpi, 9 прогонів).

Друк на текстилі – 9,5 м²/год. (1200x1200 dpi, 14 прогонів).

Друк на плівці – 5,2 м²/год. (1200x2400 dpi, 26 прогонів)

Завантаження 

Один рулон шириною 530-1626 мм, завт. до 1 мм, макс. зовнішній діаметр 250 мм, макс. вага — 45 кг

 Обробка

 

• Попередні налаштування носіїв.

• Управління медіафайлами та профілем друку EMX.

• Ультразвуковий моніторинг стану та застрягання носія.

• Високоточне багатоетапне та багатоелементне нагрівання/сушіння носія.

• Точне управління подачею з розширеним автоматичним контролем натягу (Ad-ATC)

Габарити, вага

2949x1605x1045 мм, 447 кг

RIP Software

Постачається з Epson Edge Print. Також підтримує широкий спектр програм сторонніх розробників

1 Цифри базуються на швидкості друку для зображення 1613,3x2016,6 мм, створеного за допомогою Epson Edge Print. Вони не включають забезпечення часу обробки або передачі зображення. Індивідуальні результати можуть змінюватися через різноманітні конфігураційні, робочі та специфічні для зображення фактори

 

Також у зоні вивісок демонструвався перший УФ-принтер компанії — плоскодрукарський Epson SureColor SC-V7000 (мал. 11, табл. 6). Два роки тому компанія Epson зробила перший, але одразу досить рішучий крок з розробки УФ-широкоформатного планшетного плоскодрукарського принтера. Epson SureColor SC-V7000 — устаткування з чітким позиціонуванням – високоякісний друк різноманітної продукції зі швидкістю 10-15 м2/год.

Цей плоскодрукарський принтер має чималий розмір робочого столу (2,5х1,25 м), що перекриває левову частину основних завдань, що можуть бути у друці з фотоякістю.

Чому фотоякість? Бо 10 кольорів. Крім традиційного CMYK, це білий для роботи з прозорими та кольоровими матеріалами, лак – для створення унікальних текстур, світлоблакитний, світло-пурпуровий для якісного вітворення напівтонів та тонових переходів, червоний – для збільшення кольорового охоплення та повторення фірмових кольорів, сірий.

У принтері використовується 8 друкувальних голівок Epson Micro PiezoTM шириною 25,4 мм, по 1440 дюз у кожній (8 рядів × 180 дюз). Вони друкують із змінним розміром краплі від 3,5 пл. По дві голови виділені для друку білим кольором та лаком. Чотири розподілених голови друкують вісьмома кольорами (CMYK та світло-блакитний, світло-пурпуровий, червоний, сірий): для нанесення CMYK та додаткових кольорів задіяно по дві голови.

Дві друкувальні голівки у Epson SureColor SC-V7000 можуть використовуватися одночасно й наносити товстий шар білого (тобто це не той випадок, коли одна друкує підложку, а друга – білий на CMYK). Така можливість принтера стає у нагоді при виготовленні просвітних вивісок. Унікальна технологія нанесення білого дає змогу легко задруковувати з винятковою щільністю плашки або навіть матеріали зі складною поверхнею, після чого наносити CMYK.

Також у Epson SureColor SC-V7000 дві друкувальні голівки використовуються для друку прозорим лаком. Вони теж працюють синхронно, тому щоб нанести прозорі чорнила як підкладку та на видрукуване зображення, треба зробити два прогони. 

При задіянні всіх кольорових каналів та грамотно підготовленому макеті на виході можна отримати не просто тактильну структуру, а візуально тактильний, преміальний та привабливий відбиток.

Epson SureColor SC-V7000 може друкувати на досить широкому спектрі матеріалів – акрилі, полікарбонаті, ПВХ, алюмінію, металі, поліестері, пінопласті, стиролі, дереві та камені.

Малюнок 11. Epson SureColor SC-V7000

Таблиця 6. Технічні характеристики Epson SureColor SC-V7000

Параметр

Значення

Друкувальна голівка

Epson Micro Piezo™

 

Чорнила

Ultrachrome® UV, 10 кольорів — CMYK, білий, лак, світло-блакитний, світло-пурпуровий, червоний, сірий

Мін. розмір краплі

3,5 пл

 

Ємність картриджів

1000 мл

Роздільна здатність

720x1440 dpi

Товщина матеріалів

До 80 мм

Особливості

Epson Cloud Solution PORT (хмарне сховище), система циркуляції білих чорнил

Габарити, вага

4635‎x2768x1730 мм, 1370 кг 

 

І до сублімації

Маленький Epson SureColor SC-F100, представлений на стенді в зоні «Рекламний магазин» — це перший сублімаційний принтер компанії ф. A4. Його створено для малого бізнесу та стартапів, які прагнуть розширити асортимент рекламними товарами.

Цей фактично настільний принтер підходить для виготовлення рекламних товарів і персоналізованих подарунків (кружки, брелки, чохли для телефонів). Він також відповідає потребам виробників текстильної продукції, які прагнуть створювати персоналізовані товари, наприклад маленькі сумки, фартухи та подушки.

Epson SureColor SC-F100 забезпечує швидке виконання робіт і низьку загальну вартість володіння (TCO) для малого бізнесу, а для його налаштування, експлуатації або технічного обслуговування не потрібні спеціалізовані знання.

Малюнок 12. Експозицій, в яких було показано товари, що їх можна отримати з використанням сублімаційного друку, на стенді Epson було декілька 

Крім «малюка» Epson SureColor SC-F100 на стенді Epson демонструвалися ще три сублімаційні принтери, значно більшого формату.

Зокрема, Epson SureColor SC-F6400H (мал. 13, табл. 7) з шириною друку 1118 мм, який з’явився на ринку наприкінці 2022 р. і став реакцією Epson на бум цифрового друку в текстильній та модній індустрії. Пристрій відкриває нові можливості для друку на вимогу текстилю, спортивного одягу, модних товарів, предметів домашнього декору, сувенірів, вивісок і високоякісних фотографій і призначений для малих та середніх підприємств текстильної та швейної промисловості, виробників продукції преміум-класу, фотомагазинів, виробників прапорів, вивісок, а також модних стартапів.

У SC-F6400H додатково до стандартних C/M/Y/HDK можна використовувати (на вибір) комбінації кольорів Fluo Pink/Fluo Yellow (флуоресцентні рожевий та жовтий), Orange/Violet, Light Cyan/Light Magenta.

Користувачі SureColor SC-F6400H можуть обрати будь-які два додаткові кольори залежно від потреб використання та бізнесу:

  • флуоресцентний рожевий та флуоресцентний жовтий — для виготовлення одягу, спортивного спорядження або вивісок, які мають привернути увагу людей навіть на великій відстані;
  • світло-блакитний і світло-пурпуровий — для завдань друку, які потребують градацій, більш плавних напівтонів для покращення якості, наприклад фотографій, шпалер, штор і простирадл, а також носіїв зовнішньої реклами — фотопанелей, прапорів і банерів;
  • помаранчевий і фіолетовий, які додані під час запуску продукту, розширюють межі цифрового текстильного друку — зображення стають більш реалістичними, яскравими та барвистими.

У принтері чимало інших покращень порівняно з пристроями попередньої серії SC-F6300:

  • нові друкувальні голівки Micro TFP PrecisionCore (розмір — 3,38 см, 3200 сопел) із підвищеною на 20% продуктивністю ;
  • збільшена на 45% (до 1,6 л) ємність чорнильних пакетів;
  • збільшена зона обслуговування

Малюнок 13. Epson SureColor SC-F6400H 

Таблица 7. Технічні характеристики Epson SureColor SC-F6400H 

Параметр

Значення

Макс. швидкість друку

78 м²/год.

Кольори

C/M/Y/HDK + комбінація кольорів Fluo Pink/Fluo Yellow (флуоресцентні розовий та жовтий), Orange/Violet, Light Cyan/Light Magenta у SC-F6400H

Друкувальна голівка

Epson PrecisionCore MicroTFP

Конфігурація дюз

800x4

Роздільна здатність

600x1200 dpi

Мін. об’єм краплі

3,6 пл

Макс. діаметр рулонного носія

150 мм

Ширина рулонного носія

254-1118 мм

Товщина рулонного носія

0,08-0,5 мм

Об’єм контейнеров

1600 мл

Габарити, вага

1608х745х1128 мм, 120 кг

 

Демонструвалися й старші пристрої лінійки: Epson SureColor SC-F9400H та Epson SureColor SC-F10000H.  

Epson SureColor SC-F9400H (мал. 14, табл. 8) став першим на ринку оригінальним рішенням для сублімаційного текстильного друку флуоресцентними чорнилами шириною до 126 мм.

Власники SC-F9400H можуть друкувати двома оригінальними флуоресцентними чорнилами (жовтим і рожевим), за допомогою яких можна створити розмаїття яскравих і насичених кольорів для виробництва спортивного, робочого й модного одягу.

Максимальна швидкість SC-F9400 складає 108,6 м²/год.

 

Малюнок 14. Epson SureColor SC-F9400H

 

Завдяки оригінальним жовтим і рожевим флуоресцентним чорнилам Epson сублімаційний принтер SC-F9400H є креативним вибором для компаній, які бажають просувати свою продукцію на додаткових ринках: спортивний одяг, що привертає увагу, ширший асортимент модного одягу та привабливі м’які рекламні вивіски.

 

Таблиця 8. Технічні характеристики Epson SureColor SC-F9400H та Epson SureColor SC-F10000H 

Параметр

Значення

SureColor SC-F9400H 

Epson SureColor SC-F10000H 

Друкувальна голівка

PrecisionCore™ TFP

Чорнила

Ultrachrome® DS, блакитний, жовтий, пурпуровий, високощільний чорний, флуоресцентні рожевий та жовтий

Ultrachrome® DS, блакитний, жовтий, пурпуровий, високощільний чорний, флуоресцентні рожевий та жовтий, світло-блакитний, світло-пурпуровий

Мін. розмір краплі

4 пл

3,8 пл

Об’єм чорнильних пакетів

1500 мл

10000 мл, 3000 мл

Конфігурація сопел

720 на колір

Роздільна здатність друку

720x1440 dpi

1200x1200 dpi

Формати паперу

A0, A1, A2, 1626 мм, 1118 мм, 610 мм, 432 мм

 

A0, A1, A2, 1930 мм, 1626 мм, 1118 мм, 610 мм, 432 мм

Товщина паперу

0,4-1 мм

До 1 мм

Габарити, вага

2620x934x1332 мм, 290 кг

5008x1303x1886 мм, 767 кг

Малюнок 15. Epson SureColor SC-F10000H

Epson SureColor SC-F10000H (мал. 15, табл. 8) з шириною друку 1930 мм – це шестиколірний промисловий сублімаційний принтер, який можна заправляти оригінальними флуоресцентними або світлими чорнилами й у такий спосіб розширяти асортимент продукції.

SC-F10000H забезпечує стабільний, надійний й високоякісний друк. Принтер можна застосовувати у найрізноманітніших галузях (виробництво модного та спортивного одягу, домашнього текстилю та м’яких вивісок). Він може друкувати у CMYK і додатково одним із двох комплектів чорнил: флуоресцентні жовтий і рожевий або світло-блакитний і світло-пурпуровий.

Надійність принтера додатково підвищується завдяки покращеному автоматичному контролю натягу (Ad-ATC) для точної та стабільної подачі навіть тонких носіїв, технології автоматичного налаштування (з вбудованою камерою RGB) та ПЗ для віддаленого управління принтером.

Друкувальна голівка PrecisionCore MicroTFP і високоефективна сушарка дають принтеру SC-F10000H змогу друкувати зі швидкістю до 246 м2/год, поєднуючи якість із високою продуктивністю. Продуктивність роботи додатково покращується завдяки великим контейнерам для чорнил (3 л і 10 л) з можливістю «гарячої» заміни.

 

***

А на Epson вже чекала провідна виставка текстильної промисловості ITMA (8-14 червня, Мілан), де компанія представила нові моделі з лінійки Monna Lisa: Monna Lisa ML-16000/HY і Monna Lisa ML-24000, а також Monna Lisa ML-8000 в новій конфігурації REACID і Monna Lisa ML-32000 шириною 3,4 м.