Російська мова цих ЗМІ обумовлювалась тим, що видавалися вони в регіоні, який прийнято було вважати російськомовним, і люди краще сприймали мову сусідньої країни. Але головне – журналісти робили цікавий і потрібний читачеві продукт, що користувався великим попитом.

«МВ-холдинг» активно розвивався, брав активну участь у грантових програмах, що в 1990-х і на початку 2000-х було не дуже поширено в колах місцевої преси. На базі «МВ» проводилися треніги і семінари, які збирали широкий загал журналістів Запорізького регіону і де йшлося про те, як успішно розвивати медіа.

Вже 26 лютого 2022 р. Мелітополь був окупований орками. І навіть в цих жорстоких умовах майже місяць сайт медіахолдингу «mv.org.ua» продовжував працювати. Потім він більше року вимушено мовчав… І ось 6 червня 2023 року Михайло Кумок повідомив:

«У день професійного свята українських журналістів у нашого сайту друге народження. Він щоденно працював з 2002 р., а 21 березня 2022 р. ми, керівники «МВ-холдингу», із сльозами на очах призупинили його діяльність.

В той «чорний» день рашисти викрали трьох наших журналісток, а також мене з дружиною і старшою донькою. Нам пропонували стати колаборантами, ми відмовилися, за декілька годин усіх відпустили – то був варіант «лайт».

І ось ми починаємо, а точніше – продовжуємо після перерви. І з яким колективом! Наші автори – зірки журналістики! Відвідайте нас за посиланням https://www.mv.org.ua/. Буде цікаво, адже ми працюємо для вас!

Вітаю вас, наші постійні відвідувачі!

Вітаю вас, опоненти! – ми визнаємо право на дискусію, якщо вона цивілізована.

Вітаю вас, випадкові гості! – сподіваюся, ви затримаєтесь у нас надовго».

І ще одна приємна новина: mv.org.ua зазвучав українською!