Серія BLM5000 є першим буклетмейкером Plockmatic для машин Canon, який пропонує можливість виготовлення буклетів альбомного формату A4 та «letter». Машину оснащено фальцюванням прямокутної сторони та модулем обрізки з трьох боків.

BLM5000 доступна зі скріплювальними або зшивальними голівками в моделях на 50 і 35 аркушів і може працювати одночасно з двома завданнями.

Йохан Мікаельссон, віце-президент внутрішнього бізнес-підрозділу Plockmatic Group, сказав, що його команда була дуже рада додати новий буклетер до спільного портфоліо компанії з Canon. Він сказав: «Серія BLM5000 розширить пропозицію для клієнтів, забезпечуючи ширший діапазон застосувань для поліграфічної спільноти. Оперативне виконання завдань є більш важливим, ніж будь-коли, — це дає змогу друкарням надавати клієнтам комплексні рішення, — а з випуском серії BLM5000 доступно більше варіантів обробки, що розширює можливості для бізнесу».

Дженніфер Коллочек, старший директор з планування, маркетингу та інновацій Canon Europe у виробничій поліграфії, пояснила, що нову машину було створено, щоб підтримати короткотиражне цифрове виробництво. Вона сказала: «Наші клієнти, які займаються цифровим друком, продовжують шукати нові способи створення документів професійного вигляду меншими накладами, зберігаючи або збільшуючи прибутковість і продуктивність. Це потребує безперебійних наскрізних робочих процесів, що робить рентабельні вбудовані рішення для обробки критичним фактором успіху. Ми раді, що можемо запропонувати продуктивну та надійну машину для виготовлення буклетів, яка відповідає виробничим вимогам наших клієнтів».

Незважаючи на те, що BLM5000 призначений для інсталяції з Canon Imagepress, його також можна придбати з вакуумним подавачем VFX від Plockmatic для роботи поза виробничою лінією або поблизу неї.