Загалом за травень у місті прибрали більше ніж 7000 м² реклами.
«Серед демонтованих конструкцій – вивіска «Чорне порося», яку незаконно розміщували 4 рази, козирок винного магазину загальною площею 96 м², а також тумба, що стоїть окремо, висотою у 3 поверхи. Щоб не допустити демонтажу, закликаємо власників дотримуватися правил, які діють у місті», – розповідають в Управлінні.
Повертаючись до поросяти. В Управлінні нагадали, що розміщувати конструкції ближче двох метрів до пам’ятних знаків заборонено. Однак власник закладу на Великій Житомирській уже вкотре ігнорує цю заборону.

«Можливо власник закладу думає, що його вивіска претендує на п’яту пам’ятну табличку на цьому будинку, але ми вважаємо інакше. Тепер це «Чорне порося» спокійно відпочиває на нашому складі», — жартують комунальники.

Наприкінці травня комунальники провели великий демонтаж незаконної реклами на проспекті Івасюка біля парку «Наталка»: майже 180 незаконних конструкцій.

«Під час демонтажу ми виявили "цікавий" дизайн-код будинків — повністю оббивати рекламними плитами вхідну частину фасаду. За шаром вивісок і реклами ховалися вікна, елементи декору або елементи інженерної інфраструктури», — говорять в Управлінні реклами. Проте демонтажники з КП «Київреклама» все ж таки діставалися до закритої вивісками частини фасаду, знімаючи шар за шаром нагромадження рекламоносіїв.

Згідно з діючими правилами, заборонено розміщувати конструкції на другому поверсі будівлі, а також на балконах.

Загалом, з початку року було демонтовано більше 5,5 тисяч незаконно розміщених вивісок і рекламних засобів. Також з початку 2023 року у Києві було прибрано більше 1700 виносних конструкцій.