Залучення Pure Loop, компанії, що спеціалізується на обладнанні для відновлювання відходів, відбулося, щоб визначити найкращу технологію для отримання нового текстильного волокна.

Дослідницько-конструкторські групи трьох компаній провели випробування для отримання переробленого продукту із високими технічними характеристиками. Початковий результат отриманий за допомогою змішаної техніки відновлення, «дозування» змінних відсотків гранул із перероблених пляшок (більш ніж консолідована практика RadiciGroup) разом із поліефірними гранулами з перероблених тканин. Цей досвід дав змогу поступово налагодити процеси та отримати пряжу, яка на 100% одержується з утилізації текстильних відходів.

Після масштабування ця ефективна циркулярна система дасть змогу легко виробляти одяг із переробленого поліестеру, який після закінчення терміну служби можна буде знову відновити.

Shimano була першою компанією, яка впровадила цей проєкт сталого розвитку.

Велосипедна майка, виготовлена за допомогою цього процесу, вперше представлена на ITMA, найважливішій міжнародній виставці текстилю та одягу, яка відбувається в Мілані з 8 по 14 червня 2023 року на стенді однієї з компаній-партнерів проєкту.