«Ми знали, що треба замінити наші старі машини, але не були впевнені, яка марка машин найкраща для нашого бізнесу», — зазначає Джордан Хагг, президент Hagg Press.

У підсумку перша машина RMGT 10 впоралася з обсягом робіт, які раніше виробляли одна 28-дюймова і дві 40-дюймові машини Komori та Manroland. Та й взагалі обсяг друку Hagg значно зріс впродовж перших кількох років після появи нової машини.

«Половина терміну експлуатації нової RMGT прийшлася на час пандемії, але зростання в основному було зумовлене замовленнями наших наявних клієнтаів та кількох нових потужних замовників. Я думаю, що наша якість друку, справедливі ціни та той факт, що ми не порушуємо терміни, роблять Hagg Press привабливим партнером», – коментує Хагг. Щоб збільшити потужність, керівництво Hagg вирішило продовжити співпрацю з Graphco & RMGT, придбавши RMGT 970ST+LED. Її було інстальовано у Hagg Press невдовзі після того, як модель 970 була представлена на виставці PRINTING United Expo 2022 у Лас-Вегасі.

«Для розвитку нашого бізнесу нам потрібно було зробити вибір. Варіант №1 полягав у об’єднанні та придбанні іншої машини серії 10, що було привабливо, оскільки ми б змогли розподіляти роботу між двома однаковими машини, – каже Тейлор Хагг, віце-президент Hagg Press з операцій. — Але Дерек Гордон з Graphco продовжував наполягати на перевагах нової восьми сторінкової платформи RMGT 970 і простоті використання цієї машини. Ми вивчили питання, як перенести наші видавничі замовлення та друк матеріалів поштової розсилки на суперефективну машину.

Математика виявилася дуже проста. Перенесення цих робіт на восьми сторінкову машину звільнило багато робочого часу на RMGT 10 для виконання замовлень з виготовлення паковання, тому ми вирішили придбати RMGT 970ST+LED. Вперше ми побачили її у Вегасі. Це нас просто вразило».

«На мою думку, RMGT 970ST+LED — найефективніша офсетна машина, — зазначає Джордан Хагг. – Нова RMGT 970 має розмір аркуша 635х965 мм, який ідеально підходить для друку видавничої продукції і матеріалів прямої розсилки. Ми друкуємо 16-сторінкові аркуші каталогів та журналів розміром 216х280 мм і багато листівок розміром 140х216 мм – по 32 сторінки на одному друкованому аркуші».

«Hagg Press робить більше з меншими витратами, — зазначає Кріс Менлі, президент Graphco. — За останні чотири роки вони замінили три старі 40-дюймові машини та один 28-дюймову на ці дві RMGT – і одна з попередніх вінтажних моделей була навіть суперперфектором».

Компактний формат нової RMGT 970ST+LED забезпечує суттєву економію операцій, зберігаючи переваги повноформатної друкарської машини для економічного друку. Завдяки цій ключовій перевагі Hagg Press економить гроші на витратних матеріалах, таких як фарби, хімія, гумово-тканинні полотнища та пластини, і водночас виготовляє аркуш розміром 635х965 мм.

«Ми використовуємо набагато менше аркушів для підготовки до виконання замовлень, яка є надшвидкою, — повідомляє Хагг. — Крім того, друкарські пластини на 24% менші, що позитивно впливає на економіку всіх завдань, які ми виконували на новій машині». Нова RMGT 970ST+LED оснащена вдосконаленими світлодіодними лампами для полімеризації, виробництва Benford UV, тому аркуші миттєво висихають.

Продуктивність є головним пріоритетом підприємства, але екологічність посідає друге місце. «Фарби, що полімеризуються світлодіодами, не містять летких органічних сполук, а витрати на електроенергію набагато нижчі, ніж у старих машин Hagg Press, — каже Кріс Менлі. Світлодіодне затвердіння перетворює рідку фарбу на тверде за допомогою ультрафіолетової енергії вузького спектру випромінювання. (Коли енергія поглинається, відбувається реакція полімеризації, яка перетворює матеріал фотоініціатора на тверду речовину.)

Цей процес відбувається миттєво, що робить його привабливою альтернативою традиційним методам сушіння, оскільки він прискорює виробничий процес. «Ми працюємо ефективніше, тому що продукту більше не потрібно висихати вночі, — пояснює Джордан Хагг. — Ми економимо простір і можемо задіяти додаткові ресурси у після друкарській обробці, якщо це є доцільним».

Відмова від протизабруднювального порошку означає вищу швидкість обробки, меншу потребу в прибиранні та врешті — дуже чисте робоче місце. Крім друку видавничої продукції, Hagg Press використовує машину RMGT 970ST+LED для друку деяких широкоформатних (акцидентних) робіт. «Нещодавно ми виготовили «термінову» роботу з 500 плакатів розміром 458х610 мм, — розповідає Джордан Хегг. — Клієнту треба було їх надрукувати, обрізати та відправити за дві години. Така швидка робота є дуже прибутковою, тому що ми можемо брати за неї додаткову оплату».