«Цифровий широкоформатний друк — основна компетенція Durst Group, і успіх систем друку P5 ілюструє це, — сказав Крістоф Гампер, генеральний директор і співвласник Durst Group. — Цього року ми розширили наше портфоліо P5 на 360° і узгодили його з поточними вимогами ринку. Ми переконані, що наші рішення допоможуть нашим клієнтам стабільно підвищувати прибутковість за рахунок ефективності та найсучаснішої технології виробництва».

Після представлення P5 Automat, автоматизованої системи подачі/укладання для планшетного друку, Durst розпочинає наступний етап автоматизації з P5 Robotics для гнучких і безперервних виробничих циклів із тривалим часом виконання.

Серцем P5 Robotics є флагманська гібридна система друку P5 350 HS D4, пристрій подачі/укладання складається з двох роботів Kuka, щоб виконувати «безпілотне виробництво» впродовж повної зміни.

Роботи, модифіковані та запрограмовані Durst, можуть забирати носії з різних піддонів зав. до 180 см, подавати їх та знову складати окремо. У процесі роботи друкований носій також можна повернути на 180° для друку на зворотному боці та подати у другу систему друку.

P5 Robotics також можна розширити сторонніми рішеннями або системами обробки.

До високоефективної гібридної системи друку Durst, Durst P5 350 HS, компанія додала її надшвидкий аналог для друку з рулону в рулон, P5 350 HSR. Високошвидкісний 3,5-метровий світлодіодний рулонний принтер P5 HSR забезпечує швидкість друку до 670 м² на годину та може бути оснащений додатковим основним рулоном.

Система може подавати рулони вагою до 1000 кг і діаметром 635 мм, що забезпечує тривалі виробничі цикли без перерв. Переваги P5 350 HSR — гнучкість і універсальність: система друку може бути обладнана як D4 подвійним друком у CMYK.

Для друку на сітчастих і перфорованих матеріалах Durst P5 350 HSR пропонує обробку без пилу за допомогою інтегрованої системи друку на сітках. Рішення також забезпечує легку та швидку зміну матеріалу, яку може виконати один оператор. Ефективність можна підвищити за допомогою додаткових вертикальних і горизонтальних різальних блоків, які працюють паралельно з процесом друку.

Останніми роками компанія Durst інвестувала значні кошти в розробку ПЗ і тепер пропонує повне портфоліо для всіх аспектів процесу друку. Наприклад, Durst наразі використовує своє ПЗ Analytics для моніторингу понад 900 систем друку, які перебувають у виробництві на підприємствах клієнтів, щоб забезпечити безперервну доступність систем друку за допомогою заходів профілактичного обслуговування.

Понад 600 провайдерів послуг друку також використовують Durst Workflow для етапів додрукарської підготовки та підготовки до друку, а 150 Smart Shops використовуються постачальниками послуг Web-to-Print, щоб забезпечити безперебійне підключення від веб-магазину до виробництва.

У Європі також інстальовано 45 рішень LiftERP для об’єднання всіх відповідних бізнес-процесів (управління складом, логістика та бухгалтерський облік) із друкарським виробництвом. Програмні рішення Durst мають модульну конструкцію та забезпечують клієнтам широкий спектр можливостей входу та розширення, аж до повністю інтегрованих розумних фабрик.

Постійна наявність систем цифрового друку на виробничих потужностях клієнтів є ключовим фактором успіху для Durst Group. Тому служба Durst Services доступна в більш ніж 80 країнах світу, щоб забезпечити проактивне обслуговування клієнтів. Завдяки Durst Analytics компанія Durst Services також пропонує віддалений моніторинг для забезпечення професійного постачання запасних частин, вкл.. консигнаційні рішення для підключених систем друку.

Durst Services надає клієнтам індивідуальні концепції навчання (онлайн, гібридні та на місці), щоб зробити відповідне виробництво ефективним, а загальну вартість володіння прозорою за допомогою гнучких пропозицій контрактів на обслуговування.

Durst Group – набагато більше, ніж зменшення викидів CO. Для Durst є природнім використання новітніх технологій для стійкого зменшення вуглецевого сліду. На додаток до введення в експлуатацію фотоелектричних систем на виробничих майданчиках у Бріксені та Лієнці, які виробляють щонайменше 50% річної потреби в енергії або 2200 МВт/год, усі будівлі оснащені найсучаснішими будівельними та енергетичними технологіями.

Крім того, Durst Group отримала перший сертифікат Ecovadis і продовжуватиме вдосконалювати процеси на основі цього. Durst пропонує системи чорнил на водній основі для широкого спектру застосувань, енергозберігаючі світлодіодні модулі сушіння та рекуперації тепла в секторі широкоформатного друку.

Функції економії чорнил та автоматизованої підготовки до друку також забезпечують ресурсозберігаюче виробництво. Крім того, Durst бере участь у багатьох ініціативах на ринку LFP для подальшого розвитку потенціалу сталого розвитку для себе та своїх клієнтів.

І останнє, але не менш важливе: 97% «Durst`ler» (співробітники Durst) вважають Durst чудовим місцем для роботи. Клієнти також виграють від цієї мотивації, тому що за кожною системою друку Durst — велика пристрасть і хороша доза позитивної впертості. Це культивується через корпоративне середовище, сприятливе для працівників, з багатьма додатковими перевагами, такими як гібридні моделі робочого часу, власний лаунж і ресторан компанії, тренажерний зал і багато іншого.