Загальна вартість інвестицій у модернізацію заводу склала близько €380 млн. На другому етапі, остаточне рішення про який буде прийнято та реалізовано пізніше у цьому десятилітті, дві існуючі волоконно-оптичні лінії будуть замінені однією новою лінією.

«Реконструкція зміцнить роль фабрики Husum як ефективної та стійкої платформи для довгострокового розвитку виробництва картону та стане важливим кроком на шляху до нашої мети – повністю відмовитися від використання викопного палива», – наголосив Міка Йоукіо, генеральний директор Metsä Board.

Модернізація включила заміну двох старих утилізаторів на один і трьох турбін на одну. У рамках проєкту на комбінаті збудовано нову диспетчерську та офіс: на одному поверсі зібрали оперативний та обслуговуючий персонал для оптимізації роботи техніків, інженерів, обслуговуючого персоналу та операторів.

Очікується, що у четвертому кварталі 2023 року на фабриці завершиться реалізація інвестиційної програми для збільшення виробництва складаного картону приблизно на 200 тис. тонн.