Коли довгоочікувана восьмиколірна друкарська машина Koenig & Bauer Rapida 145 з можливістю нанесення покриттів прибула до компанії Calumet Carton, провідного виробника матеріалів поштових розсилок і пакувальних продуктів (Південна Голландія, передмістя Чикаго, штат Іллінойс), це стало важливим кроком до виконання цілей друкарні – постійно реінвестувати в найсучасніше обладнання, щоб задовольнити потреби клієнтів.

«Ми пишаємося тим, що працюємо з офсетною машиною наступного покоління від Koenig & Bauer, — каже Джина Інвуд, віце-президент Calumet Carton. — На сьогоднішньому конкурентному ринку ми маємо забезпечити максимальну швидкість, автоматизацію та ефективність для наших клієнтів і запропонувати їм незмінне за кольором вражаюче паковання в стислі терміни. Ця машина, одна з перших у Північній Америці, виділяє нас серед конкурентів, створюючи додаткові можливості та уможливлюючи блискавичну швидкість виробництва».

Нова Rapida має унікальні функції для швидкої зміни замовлень і безперервного виробництва. Йдеться про запатентовану Koenig & Bauer систему незалежних приводів DriveTronic. Вона забезпечує значні переваги при зміні замовлень, в управлінні, технічному обслуговуванні та дає змогу суттєво зменшити відходи.

Нова Rapida 145 має низку революційних систем, що відповідають потребам надшвидкої обробки та короткого часу підготовки до виконання нових замовлень:

  • повністю автоматичні пристрої для зміни форм;
  • система промивання CleanTronic Multi і DriveTronic SRW для одночасної змивки під час друку валів друкувальних секцій, що не застосовуються в даний момент.

Щоб забезпечити найвищу точність відтворення та реєстрації кольорів для своїх клієнтів, що виготовляють паковання, Rapida 145 для Calumet оснащено вбудованою технологією управління кольором та суміщенням, включаючи системи ErgoTronic Color Control, ErgoTronic LAB та ErgoTonic Color Check, які забезпечують надійний і стабільний колір.

ErgoTronic ICR (Integrated Camera Register) також відіграє ключову роль у автоматичному вимірюванні кольору з центральної консолі управління ErgoTronic.

Rapida 145 оснащено функцією Qualitronic Inline Color Control, яка використовує вбудовану камеру для вимірювання кольору кожного аркуша задля забезпечення безперервного друку.

Оператори друкарських машин Calumet задоволені розширеною автоматизацією Rapida 145, включаючи настінний екран для контролю та візуалізації всіх процесів друку. Крім того, оператори високо цінують живильний механізм Rapida та систему викладу аркушів, оснащену повністю автоматизованою системою логістики, яка забезпечує автоматизоване виробниче середовище для найшвидшого виконання робіт.

«Офсетна машина Koenig & Bauer Rapida 145 є чудовим доповненням нашого виробництва, — говорить Інвуд. — вона має найвищий рівень автоматизації, забезпечуючи найкращу продуктивність, найвищу якість друку з найменшим часом підготовки для швидкого виконання завдань. Ми обрали Koenig & Bauer, тому що це лідер на ринку друкарських машин великого формату. Rapida 145 є еталоном галузі у своєму форматі з високою швидкістю виробництва, інноваційною автоматизацією та точними вбудованими системами контролю якості».

Стів Корн, директор по роботі з ключовими клієнтами Koenig & Bauer, додає: «Одна з найбільших незалежних друкарень пакувальної продукції на Середньому Заході США знову вирішила інвестувати в Koenig & Bauer, щоб забезпечити доступ до вищих технологій наявним і новим клієнтам. Ми в Koenig & Bauer дуже цінуємо міцне партнерство із Calumet Carton та родиною Інвуд протягом багатьох років. Ми вітаємо Calumet Carton з досягнутим результатом, значним зростанням продажів і, що найважливіше, з надзвичайно талановитою виробничою командою, яка щодня зосереджується на задоволенні клієнтів. Нова машина Rapida 145 збільшить обсяг виробництва Calumet Carton, підтримуючи їхнє постійне зростання».