На створення матеріалу Green Power знадобилося 18 місяців ретельної розробки та тестування за участі Canon. Матеріал підходить для використання з УФ, латексними та екосольвентними чорнилами.

«Наскільки нам відомо, це найбільш екологічний варіант на ринку матеріалів, що на 100% не містять ПВХ», — заявив Джон Дентон, генеральний менеджер Magnetic Solutions. Green Power комплектується на заводі 1 м паперу на початку та в кінці рулонів, тому магнітний матеріал не витрачається марно під час налаштування та друку.

Як поверхня для друку використовується ПЕТ (поліетилентерефталат), а товщина матеріалу зменшена, тому він майже вдвічі легше за традиційний альтернативний матеріал, зберігаючи при цьому ту ж утримуючу силу.

Додавання зеленої підкладки, що відбиває УФ-випромінювання, дає матеріалу змогу працювати з датчиками Colorado. Це також означає, що власники принтерів Colorado можуть друкувати магніти Green Power завт. 0,5 мм замість традиційних 0,85 мм.

Комплект для магнітного друку буде доступний у Canon як елемент модернізації, який треба встановити на принтер Colorado.