Машина автоматично вимірює розмір коробки та одразу розраховує потрібну кількість клею. Агрегат стандартно оснащений системою подачі гарячого клею від Nordson, двома або трьома аплікаторами клейкої стрічки та блоком нанесення холодного клею. Одночасно можна використовувати одразу два або три методи скріплення тари для підвищення надійності паковання.

Швидкість роботи машини залежить від типу обраних способів скріплення та варіюється від 10 до 30 коробок на хвилину. Максимальний розмір коробів, що обробляються – 500х500х500 мм. Як зазначають розробники, їхня система допоможе виключити втрати товару під час транспортування внаслідок крадіжок та механічних пошкоджень картонних коробок.

Директор компанії Кай Бунтермейєр: «Ми бачимо своє завдання у підвищенні надійності та ефективності транспортування картонної тари. Наша патентована система захисту від розкриття паковання базується на використанні клею гарячого розплаву для її герметизації, замінюючи полімерні клеючі та обв’язувальні стрічки, стретч-плівку. Система проклеювання підвищує міцність коробок та збільшує ступінь їхнього захисту.

AR 500 GT вирішує одразу дві задачі, одночасно забезпечуючи зниження витрат на паковання та підвищуючи ступінь його екологічності. Вона також допоможе розробникам коробів оптимізувати вибір типів гофрокартону, що використовується для них».