Робота зі звільнення вулиць Кривого Рогу від засилля білбордів, сітілайтів та іншої реклами триває щодня. Завдяки системним демонтажам, що організує відділ з питань реклами виконкому Криворізької міської ради, місто «змиває» зі свого обличчя велетенські, аварійні та застарілі рекламні конструкції.
«Першим етапом у боротьбі з вуличною рекламою було прибирання великогабаритних білбордів, другим – рекламних конструкцій, розташованих на комунальній землі та на стовпах електроопор. Третій етап, до якого ми йдемо, це прибирання реклами на фасадах будівель нашого міста. І це буде найважчий та найбільш кропіткий процес. Але ми крок за кроком йдемо до своєї мети та змінюємо місто на краще», – розповідає керівник відділу з питань реклами Ігор Ільченко.
За даними фахівців відділу з початку 2023 р. з вулиць міста прибрали 70 рекламних конструкцій, які були розташовані із порушенням чинного законодавства. Загалом за три роки співробітники одного з комунальних підприємств міста розібрали та вилучили з вулиць 500 різномастих конструкцій.
Власникам демонтованих конструкцій заздалегідь були надіслані приписи на усунення порушень, розміщення зовнішньої реклами, як цього потребує чинне законодавство, але вони їх проігнорували. Тепер конструкції демонтовані.
Зберігається демонтована реклама за договором на одному з комунальних підприємств Кривого Рогу. Власники конструкцій можуть у будь-який час письмово звернутися у відділ з питань реклами виконкому Криворізької міської ради та після внесення платежу відшкодування за проведені роботи, ці конструкції їм повернуть.