Потужна станина на міцній бетонній основі виключає будь-які вібрації у процесі різання, швидкість якого може сягати 2,8 м/с. Полегшені рухливі інструментальні балки виготовлені із міцного пластику, армованого вуглецевим волокном.

Агрегат оснащений робочими модулями та інструментарієм останнього покоління. У складі кожної монтажної балки чотири інструментальні модулі: два Automo E, один Automo L і один нерухомий Incum, оснащений сенсором для зчитування міток приводки, QR кодів і фіксації країв матеріалу, що обробляється.

Головна відмінність Automo L – здатність забезпечення зусилля притиску до 50 кг, потрібного під час роботи з потужним великогабаритним інструментом, таким як бігувальні диски Creto 150 (діаметр 150 мм, маса 1 кг), що використовуються для роботи з тришаровим гофрокартоном.

Основна особливість Automo E – збільшена швидкість підняття та опускання інструментів, що вмонтовуються в ньому (швидкість переміщення – 500 м/с), потрібна в процесі різання дуже складних контурів.

Серед інструментів, що вмонтовуються в модулі, — Unito, Elosto, Perto і Drawto. Основне завдання Unito — робота зі статичними ножами, у т.ч. тими, що встановлюються зі зміщенням від центральної осі та застосовуються для роботи з матеріалами завт. до 5 мм. Призначення Elosto — фіксація інструменту, що функціонує в режимі осциляції. Функціонал Perto — монтаж перфораційних ножів, завдання Drawto — допомога за потреби промаркувати матеріал або позначити на ньому контур, що вирізається.

Q-line стандартно оснащується системою автоматичної зміни інструментів. Функціональний модуль TOMAC (Tool Management Client) відповідає за точне виконання циклу кожного ножа. Система заздалегідь конфігурує потрібний для конкретного завдання набір інструментів, заощаджуючи час на приладку обладнання та зміну ножів. Автоматична система транспортування матеріалу BHS180 з палети на вході в машину і до палети на виході дає змогу максимально підвищити продуктивність та запобігти можливим простоюванням обладнання.

Збереження налаштувань кожної роботи за допомогою попереднього нанесення на аркуші QR-кодів унеможливлює виникнення виробничих помилок. Крім цього, така система кодування дає змогу виготовляти з однієї вхідної палети одразу кілька різних робіт.

Інтегрований до автоподатчика модуль Undercam автоматично фіксує точне розташування на аркушах друкованого зображення. При виникненні геометричних відхилень від профілю листа система автоматично вирівнює лист, підганяючи зону різання під контур зображення.

Важливо, що функціонал автоматичної системи приймання допомагає точно укладати листи із незакріпленими усередині них вирізаними фрагментами. Різні роботи викладаються у стос з невеликим усуненням один від одного. Що ж до бракованих аркушів, всі вони поміщаються в палету з великим зрушенням щодо решти й згодом можуть бути легко видалені з неї.

Q-Line у комплекті з BHS180 постачається у конфігурації з двома інструментальними балками у трьох різних форматах: Q 32-32 D з робочою шириною 3,2 м, Q 22-32 D – 2.2 м та Q 18-32 D – 1,8 м.