Optimum, що починала як дистрибутор у рекламній сфері, сьогодні стала брендом, який розробляє власні технологічні рішення. Серед рішень для цифрового друку, які пропонують компанія, розробники особливо виділяють принтер NirvanaBelt. Ця друкарська лінія є рішенням для прямого друку на текстилі за допомогою чорнил Optimum Eco-Pigment. Принтер може оснащуватися 32 друкувальними голівками Konica Minolta 1024i та друкувати зі швидкістю до 800 м² на годину.

Також компанія виробляє та постачає промислові лінії Picasso для цифрового друку на килимах з поліестеру та нейлону. Це міцна та високоякісна машина вагою 2850 кг. Автоматична система очищення голівок та система їхнього миттєвого підйому за сигналом з датчиків гарантують, що голівки не будуть пошкоджені під час роботи, даючи змогу працювати без перерв 7 днів на тиждень.

Нещодавно Optimum повідомила, що її системи цифрового друку дісталися Африки. Нігерійська компанія Belsha, обладнала виробництво двома машинами Optimum (Nirvana і Picasso), що робить її першою компанією в Західній Африці, здатною друкувати на будь-яких тканинах та килимах без попередньої та пост-обробки.