FunctionalBarrier Paper Mondi має індивідуальні бар’єрні властивості, які зменшують кількість полімерів, що використовується у паковання.

На Mondi Coating Štĕtí (Чеська Республіка) будуватиметься новий цех, де розмістять найсучасніше обладнання, таке як екструзійний пристрій для нанесення покриттів і машина для різання. Очікується, що виробництво почнеться в 2024 році.

Наразі тривають інвестиції в Mondi Jülich (Німеччина) з реконструкції існуючої установки для нанесення покриттів. Дві нові станції дисперсійного покриття покращать бар’єрні властивості, забезпечуючи гарне покриття паперу-основи.

Будівництво нового пристрою для нанесення покриття також є частиною реконструкції та дасть змогу попередньо наносити покриття на папір-основу та розширити пропозицію, включивши більше сортів паперу, особливо з вмістом вторинної сировини.

Ці інвестиції підкріплюють переваги інтегрованого ланцюжка створення вартості Mondi, починаючи від відповідального пошуку джерел і закінчуючи виробництвом, покриттям і перетворенням пакування на кінцевий продукт. Mondi також інвестуватиме та оптимізуватиме свої виробничі потужності в Еребру (Швеція), щоб покращити виробництво асортименту FunctionalBarrier Paper, а також створити додаткові робочі місця.

У лінійці FunctionalBarrier Paper (як заміні полімерних плівок і ламінатів) пропонуються альтернативні варіанти паковання на основі волокон, які особливо підходять для товарів широкого вжитку (FMCG) і можуть бути перероблені в існуючих потоках паперових відходів по всій Європі. Завдяки різним рівням бар’єрного захисту FunctionalBarrier Paper ефективно застосовується у промислових і електронних комерційних програмах, а також для виготовлення засобів особистої гігієни, паковання для заморожених продуктів і шоколаду.

Марко Шустер, головний операційний директор Functional Paper & Films, Mondi: «На кінцевих ринках скорочується використання полімерів, вони переходять до більш екологічних рішень для паковання на основі паперу. Асортимент FunctionalBarrier Paper відображає прихильність Mondi цьому та сприяє циркулярній економіці відповідно до цілей MAP2030. Ми раді розширити портфоліо та дати змогу клієнтам здійснити плавний перехід до більш екологічних пакувальних рішень для задоволення зростаючих потреб споживачів».