Дванадцятимісячні освітні ліцензії компанії надають студентам та викладачам доступ до всіх п’яти програм Substance 3D для некомерційного використання, у т.ч. для створення матеріалів для портфоліо.

До інструментів Substance для створення матеріалів (3D Designer і 3D Sampler), а також додатку для малювання 3D-текстур (3D Painter) додані нові продукти: додаток для компонування сцен і віртуальної фотографії 3D Stager і інструмент моделювання віртуальної реальності 3D Modeler, що готується до випуску.

Пакет дає змогу створювати 3D-моделі за допомогою цифрових інструментів, які дозволяють моделювати так само природно, як у реальному світі. Він допомагає перетворити реальні фотографії на цифрові активи, а потім змішуючи і комбінуючи моделі, матеріали, освітлення та поверхні отримувати реалістичні візуалізації.

Додаток 3D Stager дає змогу створювати та збирати фотореалістичні сцени у власній віртуальній студії, використовуючи готові шаблони, створені професійними фотографами. Користувачі також отримують доступ до тисяч 3D-активів, створених художниками світового класу для різних галузей.

3D Painter надає інструменти для створення безшовних матеріалів, візерунків та 3D-текстур. Будь-який об’єкт можна перетворити на об’ємне цифрове полотнище та малювати деталізовані ефекти безпосередньо на його поверхні за допомогою параметричних пензлів та інтелектуальних матеріалів.