Для друку по текстилю в компанії використовуються 2 принтери Mona Lisa, 21 принтер Atexco (10 машин Model X plus, 6 Model X, 4 Model Y та одна Model S) та 6 каландрових термопресів Pengda.

Компанія повідомляє, що досягла нової віхи у стратегічному плані щодо переведення значної частини своєї друкованої продукції з традиційного трафаретного друку на менш водоємні методи друку. Від моменту запуску цієї ініціативи у грудні 2018 р. SHEIN перевела понад 50% своїх товарів на цифровий термотрансферний друк.

Цей метод підходить для дрібносерійного виробничого процесу SHEIN, допомагаючи скоротити кількість складських відходів та зберегти ресурси із самого початку.

Цифровий термотрансферний друк — це технологія друку, за якої зображення друкується на папері для термотрансферного друку, а потім переноситься на тканину для формування малюнка. У той час як при звичайному трафаретному друку для виробництва 100 м тканини потрібно 0,49 т води.

Впродовж останніх чотирьох років використання цієї моделі дозволило SHEIN заощадити 590 000 т води, що еквівалентно приблизно 1,18 млрд пляшок. Добровільним аудитом, проведеним Bureau Veritas, підтверджено, що цифровий термотрансферний друк SHEIN є процесом друку з нульовою витратою води.

Крім того, в ньому використовуються екологічно чисті чорнила, сертифіковані Oeko-tex, які не містять шкідливих речовин. Цифровий текстильний друк також зменшує відходи тканини за рахунок підвищення якості друку.

«Завдяки інвестиціям у впровадження технології цифрового трансферного друку більш ніж на 50% нашого ланцюжка постачань, SHEIN створює цінність для всього ланцюжка створення вартості від початку до кінця. Ми даємо змогу постачальникам оптимізувати виробничі методи і водночас знижувати ризик надвиробництва та впливу на довкілля, пропонуючи нашим клієнтам якісну та різноманітну продукцію. Цифровий друк на текстилі завойовує популярність як ефективна та стійка технологія», — каже Адам Вінстон із SHEIN.